Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Promenadslingor

I Centrala Vimmerby finns det två stycken promenadslingor, den ena är en lunchslinga som tar cirka 30 minuter och på så vis passar utmärkt att ta på sin lunchrast. Den andra är en Kulturslinga som tar dig igenom historisk mark av högt kulturellt värde.

Starten för samtliga slingor är vid turistbyrån, Rådhuset i Vimmerby centralort.

Lunchslingan tar cirka 30 min och är därför lämplig, som namnet antyder, att gå på din lunchrast. Lunchslingan är 2,8km lång och genom att gå denna i rask takt har du uppfyllt behovet av 30 min fysisk aktivitet per dag.

Kulturslingan är 5 km lång och tar dig genom historisk mark av högt kulturellt värde. Kulturslingan leder dig till Storgatans väl bevarade bebyggelse som tar dig tillbaka till en svunnen tid. Du kommer även passera Warmbadhuset, Astrid Lindgrens näs, museet Näktergalen och mycket mer. För att inte missa något så kan du hämta en broschyr för Kulturslingan.

Nedan under mer information är det länkad till två dokument där det står betydligt mer information om alla stopp på slingorna. Öppna gärna upp dessa och läs dig fram innan, under eller efter pormenaden.

Ha en trevlig promenad!