Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Fabriken - Allaktivitetshuset i Vimmerby

Vill du arrangera något eller har du en god idé? Vill du ordna en spelning, spela teater eller träna dans, starta en klubb/förening eller pröva nya aktiviteter, kulturupplevelser eller kanske ägna dig åt något skapande. Ingenting är omöjligt!

Två unga tjejer sitter i en soffa och gör roliga miner.

Öppettider Påsklov:

Skärtorsdag: 14-20
Långfredag: Stängt
Annandag påsk, Måndag: Stängt
Tisdag: 12-17- Mellanstadiet
Onsdag: 12-20
Torsdag: Utflyttad verksamhet, Aktivitetsdax Södra Vi kl. 15-18 idrottsshallen.
Fredag: 12-22


Vad som är på gång våren 2024, uppdatering och mer information kommer:

v. 14 påsklov
17/4 hälsodag

Artikel 31
Barnet har rätt till lek, vila och fritid.
Artikel 12
Barnet har rätt att uttrycka sin mening i alla frågor som berör det.

Hur vill du ha din fritid?

Kom och prata med oss om hur du vill ha din fritid så hjälps vi åt att hitta en bra lösning. Det kan handla om allt från små till stora projekt. Vi har bland annat genomfört discon, konserter, världsfest, shower, resor inom Sverige och även utomlands. Vi stöttar dig som ung eller vuxen för att din idé ska blir verklighet. Lokaler, teknisk utrustning, affischer, polistillstånd med mera. 

Det finns såklart ett utbud av saker att aktivera sig eller bara komma hit och hänga med sina kamrater också. Det finns bland annat datorer, danslokal, biljard, hobbyrum, snooker, pingis, spel och ett biorum.

Fabriken är till för alla och ger bra möjligheter för att skapa mötesplatser för kommunens invånare och föreningsliv.

Fabrikens vision är att genom att ha mänskliga rättigheter och barnkonventionen som grund för allt vårt arbete för att göra en verksamhet som stärker våra ungdomar och förbereder dem på ett bra sätt inför vuxenvärlden.
Vi vill även vara en knutpunkt för kommunens föreningar och jobbar mycket med samarbeten med föreningar, studieförbund och andra som vill vara med och utveckla ungdomars fritid här i Vimmerby.

Tillgänglighet

Fabrikens aktiviteter finns på entréplan eller i källaren. Vid huvudentrén finns en betongramp och inne i byggnaden finns en handikappanpassad toalett samt en hiss ner till källarvåningen. Det finns även en hjärtstartare.