Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo
barn, förskola

 

Barnskötare - halvfart 3 år

Genom att läsa en yrkesutbildning till barnskötare får du grundläggande kunskaper för att arbeta som barnskötare inom förskolan. Alla yrkesutbildningar sker i regional samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.

Start/Slut: 14 augusti 2023 – juni 2026. Pågående utbildning
Studieort: Hultsfred/Västervik
Studieform: Fjärrundervisning (på plats i studiegrupp via länk mot lärare), dagtid. Studietakt 50-75%
Studieuppehåll: Sommar och jul
Förkunskaper: Samhällskunskap och svenska på grundläggande nivå (åk 9) eller motsvarande. Förkunskapstest ingår i antagningsprocessen.
Ansökan: Ansökan är stängd. Se ingående kurser

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli barnskötare. Du tycker om att arbeta med barn och ser det som viktigt att barn får en trygg dag på förskolan. Du har en pedagogisk sida som du tycker om att använda. Lek och omsorg både inomhus och utomhus är viktiga delar i arbetet som barnskötare. Utbildningen vänder sig även till dig som redan nu arbetar inom barnomsorg men kanske saknar den formella behörigheten som barnskötare.

Du läser utbildningen på halvfart under tre års tid och under studietiden genomförs arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att delar av utbildningen görs på en arbetsplats som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På arbetsplatsen finns det möjlighet att knyta kontakter, få en inblick i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt. Här kan du läsa mer om arbetsplatsförlagt lärande.

Under de veckor som består av teorilektioner genomförs två dagar teori per vecka. Under APL-perioden sker tre dagars arbetsplatsförlagt lärande per vecka. Innan APL kommer ett utdrag ur belastningsregistret (blankett för arbete i skola eller förskola) begäras som sedan måste godkännas av verksamheterna vid arbete med barn och ungdomar.

 

Efter genomförd och godkänd utbildning får du ett utbildningsbevis.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Vimmerby Lärcenter, Hultsfred Lärcenter och Komvux Västervik.