Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Skogsbackens förskola i Vimmerby

Skogsbackens förskola ligger i Vimmerby, nära idrottshallen och ishallen.

Förskolan ligger i ett naturskönt område nära skog och strövområde och gården ger oss en stor möjlighet till inspirerande och varierande vistelse för alla barn på förskolan.

Skogsbackens förskola består av fem avdelningar där det finns ett tätt samarbete både när gäller öppning, stängning och den pedagogiska verksamheten.

På fyra av avdelningarna finns barn mellan ett och fyra år. På den femte avdelningen har vi samlat alla femåringar. Här får barnen lära känna och komma närmare sina blivande klasskamrater och dessutom en smidig övergång till skolans värld.

Förskolans grundsyn

Vår grundsyn är att alla barn och föräldrar ska känna sig välkomna och få ett trevligt bemötande i det dagliga mötet på förskolan. Vi uppnår målet att alla ska känna trivsel och trygghet på vår förskola genom:

  • att ha trygga och återkommande rutiner
  • att vi ser alla barn i det dagliga arbetet
  • att vi ger barnen positiv förstärkning
  • att vi hjälper barnen att sätta ord på sina känslor
  • att utmanar och lockar till lek och aktiviteter

Trygga barn är glada och nyfikna barn!

Utvärdering av verksamheten

Förskolan utvärderar ständigt sin verksamhet genom utvecklingssamtal, enkäter, månadsbrev och föräldramöten. Det ger oss återkoppling av verksamheten utöver den viktiga, dagliga kontakten med föräldrar. Vi dokumenterar även vår verksamhet regelbundet genom att använda oss av olika metoder såsom bild, text, sång, skapande, tecken, rörelse mm.