Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo
Gjuterioperatör

Gjuterioperatör

Skaffa dig starkt efterfrågad kompetens genom att utbilda dig till gjuterioperatör. Alla yrkesutbildningar sker i regional samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.

Pågående utbildning – kommande uppstart meddelas längre fram

Studieort: Hultsfred

Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%, 17 veckor.

Förkunskaper: Svenska på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. Alla elever gör nivåtest för att valideras språkligt.Utbildningen ger dig kunskap och inblick i arbetet som gjuterioperatör med fokus på produktion, utrustning, verktyg, underhåll och risker. Gjuterioperatör är en starkt efterfrågad kompetens som ger stora chanser till jobb efter avslutad utbildning.

Kombinationsutbildning ger dig möjlighet att läsa till gjuterioperatör samtidigt som du läser svenska som andraspråk och du erbjuds extra stöd. Har du redan svenskan så läser du istället fördjupad kunskap inom produktionsteknik.

Under utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Lärlingsutbildning innebär att 70% av utbildningen görs på ett företag som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få inblick och kunskap i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt.

Utbildningen sker i samarbete med Additivt Teknikcenter och det är i deras lokaler som de teoretiska delarna under utbildningen hålls.

Här kan du läsa mer omAdditivt Teknikcenter

Utbildningen är CSN-berättigad.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Vimmerby Lärcenter, Hultsfred Lärcenter och Komvux Västervik.