Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo
Gjuterioperatör

Gjuterioperatör - 20 veckor

Skaffa dig starkt efterfrågad kompetens genom att utbilda dig till gjuterioperatör. Alla yrkesutbildningar sker i regional samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.

Start: 5 februari 2024 – 21 juni 2024. 20 veckor.
Studieort: Hultsfred
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%. Kombinationsutbildning. Lärlingsutbildning.
Förkunskaper: Grundläggande svenska eller motsvarande

Utbildningen ger dig kunskap och inblick i arbetet som gjuterioperatör med fokus på produktion, utrustning, verktyg, underhåll och risker. Gjuterioperatör är en starkt efterfrågad kompetens som ger stora chanser till jobb efter avslutad utbildning.

Kombinationsutbildning ger dig möjlighet att läsa till gjuterioperatör samtidigt som du läser svenska som andraspråk och du erbjuds extra stöd.

Under utbildningen ingår APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Lärlingsutbildning innebär att 70% av utbildningen görs som arbetsplatsförlagt lärande på ett företag som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få inblick och kunskap i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt.

Här är några av de företag som DU har chans att göra din APL på:
Ljunghäll
Svensk Tryckgjutning
IAC Hultsfred
Nya Mönsterås Metall AB
IAC Ankarsrum AB

Utbildningen är ett samarbete med Additivt Teknikcenter. De teoretiska delarna under utbildningen hålls i inspirerande lokaler på Additivt Teknikcenter.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Vimmerby Lärcenter, Hultsfred Lärcenter och Komvux Västervik.