Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby kommuns HBTQIA-nätverk

Vimmerby kommun har ett löpande arbete för att förbättra livsvillkoren och hälsan för HBTQIA-personer. Ett steg i det arbetet är kommunens HBTQIA-nätverk. Nätverket samordnar och planerar aktiviteter kring Kalmarsund Pride men jobbar även med löpande aktiviteter under året. Nätverket är öppet för alla som vill vara med.

HBTQIA är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella transpersoner, personer med queera uttryck och Intersexperson och asexuella. Vill du veta mer om vad de olika begreppen står för så hittar du RFSLs ordlista här: https://www.rfsl.se/hbtqi-fakta/begreppsordlista/

Vimmerby kommuns HBTQIA-nätverk består bland annat av tjänstepersoner, representanter från föreningsliv och studieförbund men är även öppet för civilsamhället. Nätverket samordnar föreläsningar, utbildningar och aktiviteter kring HBTQIA-frågor löpande under året.

Brinner du för HBTQIA-frågor? Vill du vara med och utveckla Vimmerby kommuns arbete med HBTQIA-frågor? Välkommen att bli en del av nätverket. Kontaktinformation finns i boxen nedan.