Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo
Förberedande industri

Förberedande industriutbildning

Genom att läsa förberedande industriutbildning får du en inblick i hur det är att jobba med teknik och industri.

Start/Slut: 28 Augusti 2023 – 12 januari 2024 – Öppen för sök!
Studieort: Hultsfred
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%. Kombinationsutbildning.
Ansökan: Ansök här och se ingående kurser
Informationskvällar: 20/4, 15/5 & 8/6 på Additivt Teknikcenter, se annons.

Utbildningen vänder sig till dig som är nyfiken på teknik och industri. Under utbildningen läser du ergonomi, människan i industrin och verktygkunskap, samtidigt som du har möjligheten att fortsätta utveckla din svenska på grundläggande nivå. Du får här en bred teknisk bas med goda möjligheter att knyta kontakter med industrin.

Utbildningen är ett samarbete med Additivt Teknikcenter. De teoretiska delarna under utbildningen hålls i inspirerande lokaler på Additivt Teknikcenter.

Under utbildningen ingår APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att delar av utbildningen görs på ett företag som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få en inblick i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt.

Kombinationsutbildning innebär att du har möjlighet att studera svenska som andra språk i kombination med denna utbildning. Om du redan har svenskan så fördjupar du dig med ytterligare kurser inom produktionskunskap.

Efter avslutad utbildning kan man antingen läsa vidare till exempelvis CNC-operatör eller Gjuterioperatör. Utbildningen kan även leda direkt till jobb inom industrin. Ett område där det finns stort behov av folk inom regionen.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Vimmerby Lärcenter, Hultsfred Lärcenter och Komvux Västervik.

Utbildningen är på gymnasial nivå.
Utbildningen är CSN-berättigande.