Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo
Förberedande industri

Förberedande industriutbildning - 20 veckor

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om teknik och industri, är detta utbildningen för dig. Du får en grundläggande kunskap om ergonomi, människan i industrin och verktygkunskap, och du får också chansen att förbättra din svenska. Utbildningen ger dig en bred teknisk bas och goda möjligheter att knyta kontakter med industrin.

Start/Slut: 26 augusti 2024 – 10 januari 2025.
Studieort: Hultsfred
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%. Kombinationsutbildning.
Ansökan: Ansök senast 2 juni.

Ansök här och se ingående kurser

Utbildningen sker i samarbete med Additivt Teknikcenter, där du får ta del av de teoretiska delarna i moderna och stimulerande lokaler.

En del av utbildningen består av APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Det betyder att du får praktisera på ett företag som vi har ett samarbete med och som är redo att ta emot dig som studerande. Där får du möjlighet att skapa nätverk, lära dig olika arbetsuppgifter och uppleva arbetslivet på nära håll.

Kombinationsutbildning Du kan också välja att kombinera utbildningen med svenska som andra språk, om du behöver det. Om du redan kan svenska, kan du fördjupa dig i fler kurser inom produktionskunskap.

När du har slutfört utbildningen kan du antingen fortsätta studera till exempelvis CNC-operatör eller Gjuterioperatör, eller så kan du söka jobb direkt inom industrin. Det är ett område där det finns stor efterfrågan på arbetskraft i regionen.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.

Utbildningen är på gymnasial nivå.
Utbildningen är CSN-berättigande.