Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo
Förberedande industri

Förberedande industriutbildning - 20 veckor

Genom att läsa förberedande industriutbildning får du en inblick i hur det är att jobba med teknik och industri.

Start/Slut: 28 augusti 2023 – 12 januari 2024. Pågående utbildning.
Studieort: Hultsfred
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%. Kombinationsutbildning.
Ansökan: Ansökan är stängd. Se ingående kurser

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om teknik och industri, är detta utbildningen för dig. Du får en grundläggande kunskap om ergonomi, människan i industrin och verktygkunskap, och du får också chansen att förbättra din svenska. Utbildningen ger dig en bred teknisk bas och goda möjligheter att knyta kontakter med industrin.

Utbildningen sker i samarbete med Additivt Teknikcenter, där du får ta del av de teoretiska delarna i moderna och stimulerande lokaler.

En del av utbildningen består av APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Det betyder att du får praktisera på ett företag som vi har ett samarbete med och som är redo att ta emot dig som studerande. Där får du möjlighet att skapa nätverk, lära dig olika arbetsuppgifter och uppleva arbetslivet på nära håll.

Kombinationsutbildning Du kan också välja att kombinera utbildningen med svenska som andra språk, om du behöver det. Om du redan kan svenska, kan du fördjupa dig i fler kurser inom produktionskunskap.

När du har slutfört utbildningen kan du antingen fortsätta studera till exempelvis CNC-operatör eller Gjuterioperatör, eller så kan du söka jobb direkt inom industrin. Det är ett område där det finns stor efterfrågan på arbetskraft i regionen.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Vimmerby Lärcenter, Hultsfred Lärcenter och Komvux Västervik.

Utbildningen är på gymnasial nivå.
Utbildningen är CSN-berättigande.