Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Är du intresserad av att jobba inom förskola eller skola?

Du kan antingen söka våra fasta tjänster och längre vikariat, eller börja som timavlönad via bemanningsenheten.

Våra fantastiska lärare och förskollärare behöver bli fler!

Vi har behov av legitimerade förskollärare och lärare till våra förskolor och skolor i Vimmerby kommun, samtliga pedagogtjänster finns på vår hemsida, under Lediga jobb i kommunen. Där ansöker du via vårt rekryteringssystem genom att bifoga CV och personligt brev. För att vi ska kunna erbjuda en fast tjänst krävs det att du har högskoleutbildning och legitimation som lärare eller förskollärare.

Att arbeta som lärare och förskollärare

Som lärare har du möjlighet till ett självständigt och betydelsefullt arbete, där du bidrar till såväl elevernas som skolans utveckling. Det är ett varierande jobb, då pedagogik kan se ut på många olika sätt; alla våra elever är olika och har olika behov. Förutom undervisning så innebär läraryrket planerings- och förberedelsearbete samt att göra uppgifter, rätta prov, skriva omdömen och betyg osv. Arbetet innefattar också handledning och utvecklingssamtal med elever, föräldramöten, kontakter med skolsköterska, kurator och andra inom området förskola/skola.

Vill du jobba som timavlönad i våra verksamheter?

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt extrajobb? Vi söker kontinuerligt timavlönade inom våra verksamheter.

Att arbeta som timavlönad innebär att du med kort varsel kan komma och arbeta på någon av våra skolor eller förskolor, på kortare eller längre uppdrag när den ordinarie personalen har planerad eller oplanerad frånvaro, till exempel vid sjukdom och utbildning. Ibland ersätter du vid enstaka arbetspass, andra gånger under en längre tid.

  • Vimmerby kommun har en bemanningsenhet som erbjuder timavlönade arbete inom förskolan, grundskolan F-6 och fritidshemmen. Det är genom bemanningsenheten och via SMS du får erbjudande om arbete. 
  • Är du intresserad av vikariat på högstadiet eller gymnasiet kontaktar du respektive skolas rektor.

Vad krävs?

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens, gärna med inriktning mot barn och fritid. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och unga. Då kommunikationen med barn och elever är en viktig del av arbetet, krävs det att du behärskar det svenska språket. Om du är högskoleutbildad eller studerar till lärare, förskollärare, specialpedagog eller fritidspedagog ser vi det som ett stort plus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet; du bör vara positiv, flexibel, ansvarsfull samt ha god samarbetsförmåga.

Ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt IT-baserade rekryteringssystem. Där bifogar du ditt CV och ett personligt brev. Under Lediga jobb i kommunen hittar du våra annonser om timvikarier med länken till ansökan.

Vi går igenom din ansökan och vid behov av din kompetens kontaktar vi dig för ett personligt möte.

Välkommen med din intresseanmälan!

Vid anställning

Om du får anställning som timvikarie får du praktisk information och en introduktion ges ute i respektive verksamhet när du anställs. Du behöver också skriva under en sekretessförbindelse.

Utdrag från polisens belastningsregister

För att arbeta i skola och förskola behöver du visa ett utdrag utan anmärkning från polisens belastningsregister. Observera att det tar cirka två veckor att få utdraget, så beställ i god tid.

Från september 2023 kan du fått ditt registerutdrag från polisens belastningsregister som digital post. När du begär ut ditt registerutdrag kan du välja om det ska komma som papperspost eller som digital post – förutsatt att du har en digital brevlåda (Kivra, Billo eller Min myndighetspost).

Det digitala utdraget kan visas upp för den som ska ta del av det via en mobil, surfplatta eller dator. Det går även att vidarebefordra som pdf via e-post från den digitala brevlådan, eller skriva ut och visa upp.

Det är enbart de utdrag som inte innehåller någon belastning, dvs. ”tomma” utdrag, som skickas som digital post. Utdrag som innehåller en belastning skickas alltid som papperspost oavsett vad man valt.

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar alla pedagogiska verksamheter från förskola till högskola och ansvarar även för sfi. Det är ett viktigt uppdrag vi har, då vi tillsammans arbetar för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vi vill främja det kollegiala lärandet, där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer.