Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Finsnickeriutbildning – 1,5 år

En man i förkläde i snickarverkstad tittar på en träskiva.

Finsnickeriutbildningen vänder sig till dig som har ett öga för detaljer och kvalité och som drivs av att skapa i trä. Du har ett intresse för hantverk, design och teknik och jobbar noggrant från början till slut. Genom att läsa finsnickeriutbildningen skaffar du dig grundläggande kunskaper för att jobba som exempelvis verkstadssnickare, båtbyggare eller med inredningssnickerier.

Start/Slut: 10 januari 2024 – 13 juni 2025.
Studieort: Västervik
Studieform: På plats, dagtid, studietakt 100%
Studieuppehåll: Sommar och jul
Ansökan: Ansökan är stängd.

Finsnickeriutbildningen är kreativ och skapande och du kommer att utveckla ett praktiskt, tekniskt och estetiskt kunnande vilket ger dig en bred bas inom yrket. Innehållet i utbildningen är produktanpassat och under utbildningens gång kommer du att få jobba med att skapa produkter som ökar i svårighetsgrad. Samtidigt kommer du att lära dig problemlösning och vikten av noggrannhet för ett lyckat slutresultat. Utbildningen är framtagen för att matcha lokala företags efterfrågan på kompetens inom finsnickeri, CNC, digitalteknik och materialkunskap. Därmed skaffar du dig en bred grund och möjligheterna till jobb efter avslutad utbildning är goda.

Du läser utbildningen på helfart under tre perioder. Tolv veckor är arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att delar av utbildningen görs på företag som vi samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få en inblick i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt.
Här kan du läsa mer om arbetsplatsförlagt lärande.

Utbildningen genomförs i samma lokaler som Västerviks gymnasium. Det innebär att du kommer att dela utrymmen och utrustning med elever från Västerviks gymnasium.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.

Utbildningen är på gymnasial nivå.
Utbildningen är CSN-berättigad.