Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby gymnasium

Vimmerby gymnasium erbjuder eleverna kunskap, personlig utveckling och utmaningar i en trygg och stimulerande miljö.

Vimmerby gymnasium är en kommunal gymnasieskola som erbjuder studieförberedande program, yrkesprogram och introduktionsprogram.

Gymnasieskolan är en frivillig och avgiftsfri skolform. Efter avslutat gymnasium får eleverna en högskoleförberedande examen eller en yrkesexamen.

Introduktionsprogram (IM)

Hemkommunen är skyldig att erbjuda elever utan gymnasiebehörighet att gå ett introduktionsprogram. IM-programmet ger ingen gymnasieexamen utan eleven får ett studiebevis.

Profiler

På Vimmerby gymnasium finns möjligheten till utökat program med fördjupning i dans, fotboll, ishockey, innebandy och kreativt skrivande och skapande.

Teknikcollege

Vimmerby gymnasium har certifierade gymnasieutbildningar genom Teknikcollege; el- och energiprogrammet, teknikprogrammet och industritekniska programmet.

Körkortsstipendium på vård- och omsorgsprogrammet

Elever som studerar på vård- och omsorgsprogrammet och vid avslutningen uppfyller kraven för gymnasieexamen kan få upp till 15 000 kronor i ett körkortsstipendium. Körkortet måste vara klart till examensdagen.

Stipendiet lämnas ut till eleven mot uppvisande av kvitto som styrker kostnaderna för körkortsutbildning upp till maximal nivå om 15 000 kronor.

Samverkan i norra Kalmar län

För att utöka programutbudet och valfriheten bildar sex kommuner i norra Kalmar län en gemensam gymnasieregion. I regionen ingår Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn och Västervik. Elever som bor i dessa kommuner har möjlighet att på lika villkor söka och bli antagna till alla kommunala gymnasieskolor som finns i samverkansområdet.