Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Dans

balett mellanstadiet

Kulturskolans dansundervisning syftar till att utveckla förmågan att uttrycka, behärska och kontrollera din kropp.

Varje termin har vi olika uppvisningar och projekt för att ge eleven chans att bygga en starkare självkänsla. Nedan kan du läsa lite information om de olika danskurserna som vi erbjuder här på Kulturskolan.

Barndans/Dansmix 5-7 år
I denna kurs arbetar vi med alla grundmotoriska rörelser på ett lekfullt sätt. Vi använder dansen som uttryck och eleverna kommer att få testa inslag av alla de tre stilar vi sedan erbjuder när de fyllt 8 år. Här fokuserar vi på rytm, takt, kreativitet, lekfullhet, fysik och kontroll för att ge alla rätt förutsättningar inför fortsatt dansande.

Street/jazz, 8 år – uppåt
I denna kurs blandar vi stilarna jazz och street för att eleverna ska få så bred kunskap som möjligt inom dans. Vi fokuserar på dansteknik, styrka, eget skapande och inlärning av koreografi. Med dansen som verktyg vill vi att eleverna ska få blomstra som individer och att våga ta plats. Glädje, energi och trygghet är det som genomsyrar våra lektioner.

Balett, 10 år – uppåt
I denna kurs får eleverna utveckla sina kunskaper inom balett. Det är en lugn och graciös dansstil med fokus på dansteknik, styrka och uttryck. En balettlektion följer ofta samma struktur, med viss variation beroende på ålder och erfarenhet. I de yngre grupperna använder vi oss av ett mer lekfullt sätt att närma oss baletten. Baletten är ett väldigt bra komplement till övriga dansstilar då eleverna ges möjlighet att i lugn och ro få förståelse för hur kroppen fungerar.

Preparand 1 & 2, årskurs 7-9
Denna kurs erbjuder två lektionstillfällen till priset av en. Vi vill uppmuntra och möjliggöra en satsning på dans för våra högstadieungdomar. Vilka stilar som erbjuds varierar beroende på vilka lärare som undervisar, men vanligtvis är det jazzdans, streetdans eller balett. Här får eleverna arbeta med att utveckla sin dansteknik, repetera koreografier, eget skapande samt arbeta med att stärka sin självkänsla och sitt självförtroende. Glädje, hård träning och energi är i fokus under dessa lektioner.

Fys & rörlighet
Kursen riktar sig till dig som vill förbättra din styrka, jobba mer fysiskt och även träna rörlighet och stretch. För alla åldrar.

Dansfilm
I denna helt nya kurs kommer vi att fokusera på att filma dans och rörelser. Vi kommer att lära oss att filma, redigera och att våga leka och vara kreativa i vårt skapande. Du behöver inte ha någon förkunskap om dans för att delta i denna kurs. Vi kommer främst att arbeta med att filma och redigera med mobiltelefon eller platta.

Dans för vuxna, Fr. 20-100 år
Denna kurs fokuserar på glädje och energi, att tillsammans med andra likasinnade få dansa loss i 60 minuter. Dansstilarna varierar mellan jazzdans, show, afrodans och streetdans. Inga förkunskaper krävs, utan denna kurs passar alla. Skratt, svett och dans i perfekt kombination!

Lunchbalett & Lunchjazz, Fr. 20-100 år
Denna kurs ligger dagtid för dig som inte har möjlighet att dansa kvällstid. Vi fokuserar på glädje och energi, att tillsammans med andra likasinnade få dansa loss i 60 minuter. Dansstilarna ni kan välja mellan är balett & jazz. Inga förkunskaper krävs, utan denna kurs passar alla. Skratt, svett och dans i perfekt kombination!

Salsa & Bachata, Fr. 20-100 år
Lär dig dansa salsa till medryckande latinamerikanska rytmer och ta del av ren dansglädje. Under kursen får du lära dig grundsteg och att kombinera dem. Föra och följa en danspartner samt att röra dig i takt och känsla till musiken. Kursen vänder sig till dig som nybörjare och ingen danspartner krävs för att delta i kursen.

Dresscode
Bekväma kläder, inneskor (utan svarta sulor) på vissa av lektionerna om man vill, uppsatt hår & vattenflaska.