Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Håll Vimmerby kommun rent

Vi håller Vimmerby rent

Varje vår deltar Vimmerby kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.År 2021 bytte kampanjen namn till Skräpplockardagarna.
Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Fler än 220 kommuner brukar anmäla sig varje år och Vimmerby kommun är en av dessa.
Över 700 000 skräpplockare i hela Sverige deltog under förra årets skräpplockardagar.

I Vimmerby kommun deltog 790 skräpplockare under 2024, allt från förskolor, grundskolor till en förening med vuxna deltagare - bra jobbat alla - ni gör skillnad!

Logga - Vi håller Vimmerby rent

Anmälan för deltagare 2024 öppnar den 1 mars, följ länken nedan för att anmäla er förskola/skola/förening
Anmälan till Skräpplockardagarna

Sortera och återvinn gärna förpackningarna av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall. Kommunen hjälper till att ta hand om skräpet som plockas om det inte går att sortera och återvinna.

 

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Var med du också i kampen mot skräpet!

OBS! VIKTIG INFO FRÅN HÅLLSVERIGE RENT:

Tidigare år har deltagare i Skräpplockardagarna kunnat beställa materialpaket med plastpåsar, något som har inneburit en stor kostnad för oss på Håll Sverige Rent och som också har ifrågasatts ur ett hållbarhetsperspektiv. Och där håller vi såklart helt och hållet med: den bästa plastpåsen är den som används flera gånger!

Nytt från förra året är att inga påsar kommer att skickas ut till förskolor, skolor, föreningar och kommuner genom Håll Sverige Rent. Istället uppmanas deltagarna att använda påsar som redan finns i exempelvis hemmen eller skolan, och tror att det kan gå att göra till ett bra pedagogiskt inslag och leda till fina samtal med barnen om vikten av återanvändning.