Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Livsmedel

Driver du ett livsmedelsföretag eller planerar du att starta ett? Här hittar du information som är viktig för dig att känna till. Du är alltid välkommen att höra av dig till miljö- och byggnadsförvaltningen om du har frågor.

Starta en livsmedelsverksamhet

Ska du starta, ta över eller göra betydande ändringar i en livsmedelsverksamhet måste du lämna in en anmälan om registrering till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Starta en livsmedelsverksamhet

Registrera din verksamhet digitalt!

Du kan registrera din livsmedelsverksamhet digitalt via vår e-tjänst. För att använda e-tjänster behöver du e-legitimation.

Registrera din livsmedelsverksamhet digitalt via vår e-tjänst  (du länkas vidare till e-tjänsten som finns hos Hultsfreds kommun)

Avsluta en livsmedelsverksamhet

Har du bestämt dig för att avsluta din livsmedelsverksamhet ska du anmäla det till miljö- och byggnadsförvaltningen. När du har lämnat in din anmälan upphör din skyldighet att betala den årliga kontrollavgiften från och med kommande årsskifte.

Avsluta en livsmedelsverksamhet

Livsmedelskontroll

Miljö- och byggnadsförvaltningen genomför regelbundna livsmedelskontroller hos alla livsmedelsverksamheter i kommunen. Vårt syfte med kontrollen är att ingen ska bli lurad eller sjuk av maten.

Information om livsmedelskontrollen

Bildspel som visar hur en livsmedelskontroll går till