Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Om Vimmerby kommuns bildarkiv

I vårt arkiv förvaras ett antal större och mindre bildsamlingar. Ett stort arbete har lagts ner på att digitalisera delar av dem, vilka visas här.

Visst är det fantastiskt roligt att sitta och studera fotografier och se de stora och små förändringar som skett i samhället och vår närmiljö under de gångna åren. Vimmerby kommun har fått ta emot såväl privata album som professionella fotografers fotosamlingar. Under början av 2000-talet inleddes ett omfattande digitaliseringsarbete för att tillgängliggöra delar av det material som överlämnats. I mån av tid läggs bilder fortfarande ut på kommunens hemsida.

Vill du lämna fotografier till bildarkivet?

Vi tar fortfarande emot fotografier i begränsad omfattning, men vi förbehåller oss rätten att bedöma fotografiernas värde för framtiden innan vi tar in dem i samlingarna.

Beställa en bild?

Det går att efter överenskommelse beställa fotografier för såväl privat bruk som kommersiell publicering. Fotografiet får då endast användas för det ändamål som överenskommits och ej överlåtas. Välkommen att kontakta oss för priser och villkor.