Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Nytt tillagningskök klart: “Ett stort lyft för Frödinge skola”

Nu är projektet med nytt tillagningskök och ny matsal vid Frödinge skola i mål. I veckan invigdes matsalen av eleverna.

“Nytt och fint! Stort! Mycket bättre än förut!”

Det var idel positiva tongångar när Frödinge skolas låg- och mellanstadieelever i början av veckan fick kliva in i sin nya matsal för allra första gången. Förutom att kika på de fräscha lokalerna bjöds de på invigningsfika i form av tacochips, melon och äppeldricka.

– Kul att få göra något extra för eleverna! Det känns verkligen helt underbart med de nya lokalerna. Det kommer att bli väldigt mycket mer lättarbetat än tidigare, säger Carina Karlsson, som jobbar i köket tillsammans med Annelie Samuelsson.

– Först var det nästan som en dröm att komma in här, men nu känns det mer verkligt. Allt är så nytt och fint och vi har dessutom nya maskiner som kommer att göra jobbet enklare.

Projekt under två år

Projektet med ny matsal och nytt tillagningskök i Frödinge har pågått i cirka två år. Bakgrunden till investeringen är att de tidigare lokalerna dömdes ut.

Peter Karlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, är glad att projektet är i mål.

– Det har blivit ett stort lyft för Frödinge skola. De tidigare lokalerna var eftersatta, nu är lokalerna både fräschare och mer ändamålsenliga. Det här är positivt både för elever och personal, säger han.

I nuläget lagas cirka 100 lunchportioner om dagen, samt frukost och mellanmål, i köket. Framöver är tanken att man även kommer att laga mat till Frödala och förskolan Kotten i Frödinge här.