Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Semifinalisterna i Vi i femman uppvaktades av kommunen

Djursdala skola är vidare till semifinal i frågesportsprogrammet Vi i femman. Under onsdagen uppvaktades elever och lärare av kommunen.

För tredje gången på bara några år har Djursdala skola kvalificerat sig i Sveriges Radios tävling Vi i femman. I veckan besegrade de Torslundaskolan från Mörbylånga i en spännande kvartsfinal och är nu vidare till semifinal.

Under onsdagen uppvaktades elever och lärare av kommunen via Peter Karlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Han överräckte fruktkorg till eleverna och blommor till deras lärare Malin Linderson.

– Vi är stolta och glada över att Djursdala skola återigen representerar Vimmerby kommun i tävlingen, säger han.

Peter Karlsson gav också löfte om att barn- och utbildningsförvaltningen kommer att bekosta klassens bussresa till semifinal och eventuell final i Kalmar.

Om några dagar väntar semifinalen och både elever och lärare är spända. Malin Linderson berättar att eleverna förberett sig genom att träna mycket allmänkunskap.

– Vi har övat på allt från flaggor till Mozart. Jag har gjort häften med all möjlig allmänkunskap som eleverna tränar på, vi gör också mycket nutidskryss I dag övade vi till exempel på kungar och regenter. Det är kul att all möjlig kunskap får spela roll i den här tävlingen.

Semifinalen äger rum måndag den 27 mars.