Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Fullspäckad vårtermin på Fabriken

Delar av personalstyrkan visar upp nya skaparhörnan

Allaktivitetshuset Fabriken bjuder på ett fullspäckat program under våren. Utöver den ordinarie verksamheten arrangeras exempelvis hantverkskväll, badresa, hälsomässa och Escape Room.

Nu har vårterminen dragit igång på allvar på Allaktivitetshuset Fabriken i Vimmerby. Precis som i höstas är målgruppen för verksamheten i första hand högstadie- och gymnasieungdomar. Mellanstadieelever är välkomna på tisdagar.

–Vi hoppas kunna hålla i det höga besöksantalet och det härliga trycket vi haft här under hela hösten, säger Anders Degerman, enhetschef.

Programmet för vårterminen håller på att ta form, och utöver den ordinarie verksamheten arrangeras många roliga aktiviteter under våren.

–Det blir allt från hantverkskväll till badresa. De flesta av aktiviteterna har ungdomarna själva önskat, säger Olle Palmér, fritidsledare.

Det finns också flera nyheter i Fabrikens lokaler.

–Vi har bland annat införskaffat symaskiner och gjort i ordning en skaparhörna. En myshörna med böcker som regelbundet byts ut i samarbete med biblioteket är också på gång, berättar Olle Palmér.

Ytterligare en nyhet är en klädbytarhörna.

–Tanken är ett koncept där man kan ta med sig ett plagg hit och gå hem med ett annat.

Se Fabrikens hemsida för öppettider och mer information om vårens program.