Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Uppmärksamhetsvecka – Pride i Kalmar län

Pridefärgerna

HBTQI-personers situation och rättigheter uppmärksammas i hela länet den 19-25 september. I Vimmerby står många olika pride-relaterade aktiviteter på programmet.

Nästa vecka, den 19 - 25 september, genomförs uppmärksamhetsveckan Pride i Kalmar län. Under veckan uppmärksammas mångfald, demokrati, öppenhet och att länet är till för alla.

Vimmerby kommun utsågs 2021 till Årets HBTQI kommun i Kalmar län. Nu fortsätter arbetet för att stärka HBTQI-personers rättigheter.
– Vi har kommit en bit på väg och mycket har hänt de senaste åren. Samtidigt har vi mycket kvar. Det vi gör under veckan, och under resten av året, hoppas vi ska bidra till att vi tar ytterligare steg mot att alla ska få sina rättigheter tillgodosedda. säger Anders Degerman enhetschef för folkhälsa i Vimmerby kommun.

Under uppmärksamhetsveckan erbjuds både interna och externa aktiviteter tillsammans med olika samarbetspartners . Det blir bland annat föreläsningar för medarbetare, workshop för föreningar och teaterföreställning för allmänheten.

Rådhuset kommer att belysas i regnbågens färger och på biblioteket finns ett bokbord där regnbågshyllans litteratur lyfts fram.

Dessutom genomförs pride-relaterade aktiviteter inom äldreomsorgen, på Lärcenter och på Fabriken.