Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Tre nya utbildningar på Campus Vimmerby i höst

Automationsingenjör inom drift och service, byggnadsingenjör inom glas och fasad samt VVS-ingenjör är tre nya utbildningar som startar på Campus Vimmerby i höst.

Alla tre är yrkeshögskoleutbildningar, vilket innebär att de tagits fram i samverkan med aktörer inom respektive bransch och skapats utifrån ett aktuellt kompetensbehov hos företagen i regionen.

Ungefär nio av tio som slutför en yrkeshögskoleutbildning går direkt ut i jobb efter avslutade studier.

– Tillsammans med våra andra utbildningar, webmaster och konceptutvecklare inom event och besöksnäring, tycker jag att vi har ett riktigt starkt och varierat utbud på Campus till hösten. Vi kör också kurserna ledarskap och webbutveckling igen, säger Lisa Knutsson, kommunikatör på Campus Vimmerby.

Hon tillägger att det kan tillkomma fler utbildningsnyheter.

Under hösten 2023 genomförde Campus Vimmerby en enkätundersökning på Vimmerby gymnasium som visade att det finns ett stort intresse bland ungdomarna att stanna kvar på orten om relevanta utbildningar finns. Närmare 60 procent av de avgående eleverna på studieförberedande program kan tänka sig att stanna i Vimmerby.

– De som kan tänka sig att stanna här för studier har också uttryckt att de efteråt vill få ett jobb i närområdet. Vår målsättning är att vi, med våra utbildningar, ska bidra till att kommunen växer och utvecklas. Och att både den som nyligen tagit studenten och den som vill byta bana i karriären ska hitta något hos oss, säger Lisa Knutsson.