Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Filmsatsning ska väcka intresse för teknik- och industribranschen

I veckan var det premiär för fyra nya filmer som tagits fram för att väcka ungas intresse för teknik- och industribranschen. Teknikcollege, Additivt Teknikcenter i Hultsfred och Vimmerby kommun har finansierat filmerna tillsammans med flera olika teknik- och industriföretag.

Filmpremiären ägde rum på Wimmerby Tenn den 10 januari. Inbjudna att ta del av filmerna var politiker samt representanter från företag och skolor.

– Med filmerna vill vi synliggöra alla möjligheter som finns i denna bransch, väcka intresse för teknik och få fler elever att söka till en spännande och utvecklande utbildning, säger Emmelia Haglind, regional processledare för Teknikcollege Östra Småland:

– Den här satsningen är ett bra exempel på att samarbete mellan näringslivet, kommunen och andra parter kan bidra till kompetensförsörjningen hos våra företag. Samtidigt som det ger bra ingångar för våra unga till bra jobb och karriärmöjligheter, säger Jacob Käll, kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Egon Karlsson, utvecklingschef i Vimmerby kommun, säger att kompetensförsörjningen inom industrin är en av de absolut viktigaste frågorna att samarbeta kring.

– Det är av yttersta vikt för vår utveckling att vi marknadsför industrin som en väldigt viktig sektor där det krävs kompetent arbetskraft för fortsatt tillväxt och utveckling. Industrin är en sektor där det finns stort utrymme för innovation och tekniska framsteg. Genom att marknadsföra utbildningar inom teknik- och industri vill vi betona den kreativa och spännande sidan av att arbeta inom sektorn, och locka studenter med intresse för teknik och problemlösning.

Se filmerna här

Teknik- och industribranschen

Teknikprogrammet

Industriprogrammet

Elprogrammet