Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Välkommen till anbudsskola

Nu bjuds näringslivet i Vimmerby kommun in till anbudsskola. Under en två timmar lång, digital träff i september finns möjlighet att lära sig mer om offentlig upphandling.

I Sverige omsätter den offentliga sektorns utannonserade upphandlingar varje år hela 800 miljarder. Det handlar om allt från livsmedel till IT-tjänster. Men hur blir man egentligen leverantör till kommunen? Nu arrangeras anbudsskola för den som vill veta mer.

Under anbudsskolan, som är digital och arrangeras den 21 september, får deltagarna veta mer om offentlig upphandling och vad den som vill lämna anbud bör tänka på.

– Det känns jättebra att vi kan bjuda in näringslivet i Vimmerby kommun till anbudsskola. Vi vill öka mängden svar på de upphandlingar vi lägger ut. Det här är ett bra första steg till att ge våra lokala företag ökade möjligheter att inkomma med svar på våra förfrågningar, säger Patric Engqvist, näringslivsstrateg på utvecklingsavdelningen.

Marcus Hamlin, ordförande för Företagarna i Vimmerby, tycker att anbudsskolan är ett bra initiativ.

– Det här är en win-win där lokala företag har chans till nya affärer, samtidigt som kommunen kan spara pengar genom ökad konkurrens. Det gynnar oss skattebetalare i slutändan.

Vid anbudsskolan deltar upphandlingsenheten, Mercell-Tendisgn (leverantör av systemet där anbud ska lämnas) och representanter från kommunen.

– Fler borde vilja vara med och göra affärer med de offentliga. Många företagare tycker att upphandling är krångligt, därför är det ett mycket bra initiativ att ha en anbudsskola. Ta chansen att göra affärer! säger Johnny Rönnfjord från Svenskt Näringsliv.


Anbudsskola

Datum och tid: 21 september klockan 16:00 - 18:00

Plats: digitalt – du får en länk när du anmäler dig

Anmälan: mejla din anmälan till patric.engqvist@vimmerby.se

Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Västerviks kommuner samverkar i upphandlingsfrågor. Kommunernas gemensamma organ för upphandling benämns Upphandlingsenheten. Västerviks kommun är värdkommun för Upphandlingsenheten.