Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Kommunens hemsida får toppbetyg

I företaget Funkas senaste rankning, inkluderingsbarometern, får Vimmerby kommuns webbplats högsta betyg i digital tillgänglighet.

I undersökningen har 1784 webbplatser testats utifrån olika lagkrav kring digital tillgänglighet som finns för offentlig sektor. Testet visar hur bra webbplatsernas gränssnitt fungerar för personer med synnedsättningar, motoriska nedsättningar, läs- och skrivsvårigheter och kognitiva nedsättningar.

Endast 309, alltså 17 procent av webbplatserna, klarade testet utan anmärkning och fick högsta betyg. Vimmerby.se var en av dem. Tillsammans med Nybro kommun placerar sig Vimmerby kommun i topp i länet.

– Det är jätteroligt och ett fint kvitto på att det stora arbete vi gjort med vår nya webbplats gett resultat. Sedan är den här typen av frågor en ständigt pågående process. Vi strävar alltid efter att utvecklas och bli ännu bättre, säger Simon Roth, kommunikationschef.

Syftet med Funkas inkluderingsbarometer, som genomförs varje år, är att uppmärksamma och skynda på den digitala inkluderingen i samhället. Inkluderingsbarometern omfattar kommuner, myndigheter och andra aktörer som berörs av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

 

Rankning i Kalmar län

1 Vimmerby kommun samt Nybro kommun.

2 Region Kalmar län

24 Oskarshamns kommun

30 Torsås kommun

60 Kalmar kommun

138 Emmaboda kommun

140 Mönsterås kommun, Mörbylånga kommun och Västerviks kommun

190 Högsby kommun

203 Borgholms kommun

233 Hultsfreds kommun