Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Roger Sjögren slutar som ekonomichef

Roger Sjögren lämnar sin tjänst som ekonomichef i Vimmerby kommun. Processen att rekrytera hans efterträdare påbörjas inom kort.

Roger Sjögren har arbetat som chef för ekonomiavdelningen i Vimmerby kommun sedan våren 2021. Han kommer senast från uppdrag som VD för HSB Östra och återvänder nu till bostadsbranschen. I mitten av januari 2024 tillträder han som finanschef (CFO) på Arkö Bostad i Norrköping.

Roger Sjögren, ekonomichef:
- Efter tre väldigt bra år i Vimmerby kommun är det dags att gå vidare med ett nytt uppdrag. Min känsla är att jag bidragit på ett bra sätt när det gäller utveckling av diverse processer inom ekonomi och styrning. Jag har också lärt mig väldigt mycket om kommunal ekonomi och hur den demokratiska processen fungerar. Och inte minst har jag fått lära känna många fina kollegor under den här tiden.

Carolina Leijonram, kommundirektör:
- Det känns väldigt tråkigt att tappa Roger. Hans kompetens inom strategisk ekonomistyrning har varit mycket värdefull och vi har både utvecklat och gått i mål med flera väsentliga uppdrag under Rogers tid som ekonomichef. Jag vill tacka Roger för hans goda arbetsinsats i kommunen och önska honom varmt lycka till med det nya spännande uppdraget.