Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Politiska ledningen vill fortsätta dialogerna

Under 2022 pågick ett intensivt arbete med medborgardialoger i Vimmerby kommun. Nu öppnar den politiska ledningen upp för fortsatta samtal.

Som en del i arbetet med den nya översiktsplanen genomfördes förra året en dialogtour i kommunens tätorter. Under dialogerna fick kommuninvånare, samt representanter från olika föreningar och näringsliv, ge sina perspektiv kring vad som är viktigt för fortsatt utveckling i kommunen.

– Det blev många goda möten, där vi tillsammans identifierade utvecklingsområden som vi gemensamt vill arbeta vidare med. I samband med besöken uttryckte många att de önskar fortsätta samtalen med oss. Därför öppnar vi nu upp för fortsatt dialog, säger Helen Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

I ett mejlutskick uppmuntras nu föreningarna att bjuda in politikerna till möten som redan är inplanerade i bygden.

– Vill man träffa oss redan nu går det bra att bjuda in oss vid lämpligt tillfälle. Annars kommer vi att kontakta representanter från respektive ort för att stämma av när vi skulle kunna ses, säger Helen Nilsson.

Tanken är att prata vidare om de frågor som lyftes under dialogerna, men också om annat som känns viktigt och aktuellt på respektive ort just nu.

Vi vill gå igenom alla de idéer och förbättringsförslag vi fick under dialogtouren. Några exempel på frågor vi sagt att vi kan diskutera är marknadsföring av orterna och inventering av ödehus, säger Jacob Käll, vice ordförande i kommunstyrelsen.