Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Eldningsförbudet upphävs 2 augusti

Eldningsförbud upphör

Från onsdagen den 2 augusti klockan 12:00 råder inte längre eldningsförbud i Vimmerby kommun och övriga Kalmar län.

Vimmerby kommun upphäver från och med 2023-08-02 Klockan 12:00 förbudet mot eldning i skog och mark i Vimmerby kommun. Beslutet meddelas med stöd av (FSO) Förordningen om skydd mot olyckor 2 Kap 7§.

Vimmerby kommun gör med stöd av SMHI:s prognos för brandrisk i skog och mark och framtida väderleksprognos den bedömningen att riskerna för bränder i skog och mark är måttliga. Därför motiveras inte fortsatt eldningsförbud i Vimmerby kommun.

Förbudet att elda i skog och mark har gällt i alla länets kommuner sedan 26 maj. Nu bedömer länets räddningstjänster ihop med Länsstyrelsen att brandrisken inte är lika stor och därför kan samtliga kommuner ta beslut att häva eldningsbeslutet.

Tänk på att du måste vara mycket försiktig när du eldar även om eldningsförbudet inte längre gäller. Kolla väder och vind och var vaksam på hur du hanterar elden. Håll dig uppdaterad om aktuell information om eldningsförbud i länet på Länsstyrelsen Kalmar läns webbplats.