Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Beställ provtagning av egen dricksvattenbrunn via webbshop

Nu kan du som har egen dricksvattenbrunn beställa material för provtagning av din brunn genom vår webbshop hos Eurofins till ett förmånligt pris.

Miljö- och byggnadsnämnden har tecknat ett nytt avtal för hantering av vattenprover med analysföretaget Eurofins. Det innebär att du själv beställer material för provtagning av egen dricksvattenbrunn från vår webbshop hos Eurofins till ett förmånligt pris.

Beställ material för provtagning av egen dricksvattenbrunn

Eurofins skickar sedan provtagningsmaterial och instruktioner till dig. Du utför provtagningen själv och lämnar in vattenproverna till kommunens kontaktcenter på tisdagar kl. 8-12. Du måste ta proverna samma dag som du lämnar in dem.

När Eurofins har analyserat dina prover så skickar de resultatet till din e-postadress. Även miljö- och byggnadsförvaltningen får information om resultatet.

Det här innebär att du inte längre kan hämta provtagningsmaterial hos kontaktcenter eller vattenlaboratoriet vid reningsverket. Du kan heller inte lämna in vattenproverna till vattenlaboratoriet. Du som redan har hämtat provtagningsmaterial kan lämna tillbaka det till kontaktcenter och beställa nytt material via webbshopen.