Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

100-kronorstomter kvar fram till 30 juni

Funderar du på att bygga hus i någon av Vimmerbys kransorter? Fram till den 30 juni kan du köpa en kommunal villatomt i Gullringen, Frödinge, Rumskulla, Storebro, Djursdala eller Södra Vi till kraftigt subventionerat pris.

För att stimulera byggandet på landsbygden har kommunen sedan 2003 subventionerat priset på kommunala villatomter i Vimmerbys kransorter. Ett antal tomter har varit till salu för 100 kronor styck. Denna subvention tas snart bort.

– Anledningen till att subventionen tas bort är att det framkommit att det saknats ett tydligt värderingsunderlag och motivering till varför den funnits. Den har även misslyckats med att uppnå sitt ursprungliga syfte, säger Daniel Nestor, ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Du som är intresserad av att köpa en tomt för 100 kronor har fortfarande möjlighet - fram till 30 juni. Tomterna kommer att finnas tillgängliga för försäljning även efter detta datum, men då till marknadsmässiga priser.

Villatomterna är fullt funktionella och dessutom placerade i redan väl etablerade bostadsområden i kommunen, säger Daniel Gottling Nestor.

I kommunens nya digitala verktyg StoryMaps, som är en form av berättande, digitala kartor, finns information om de villatomter som är till salu.

I våra storymaps finns bland annat information om kommunens orter och de villatomter som finns tillgängliga för försäljning. Här hittar du svar på många frågor, men kontakta oss gärna på mark- och exploatering så berättar vi mer, säger Emma Rignell, mark- och exploateringsingenjör.

Lediga villatomter i respektive ort: Frödinge (5), Locknevi (0), Tuna (0), Storebro (11), Gullringen (1), Djursdala (3), Södra Vi (10), Rumskulla (4), Pelarne (0)