Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Upphörande av kostnadsfria vattenprover

Från och med den 1 januari 2024 kan du som har enskilt vatten och barn under 6 månader inte längre beställa ett kostnadsfritt vattenprov.

Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att sluta erbjuda kostnadsfria vattenprover för hushåll med enskilt vatten och barn under sex månader från och med den 1 januari 2024.

Du som redan har hämtat ut provtagningsflaskor för detta ändamål har fortfarande möjlighet att utföra provtagningen. Sista dag att lämna in proverna till vattenlaboratoriet vid reningsverket är måndag den 8 januari 2024. Tänk på att grindarna till reningsverket är låsta så kom ihåg att kontakta laboratoriet på 010-356 93 02 när du ska lämna in proverna.

Nytt avtal med förmånligare priser är på gång

Miljö- och byggnadsnämnden håller på att teckna ett nytt avtal för vattenprover som börjar gälla den 15 januari 2024. Det nya avtalet innebär att du kommer kunna beställa vattenprover till förmånliga priser via en webbshop. Mer information om detta kommer i januari.

Information om hur du beställer provtagning av din brunn före den 15 januari