Gå till innehåll
Campus vimmerby logotyp

CNC-tekniker 400 Yhp

Elev och lärare pratar i industrimiljö

Behovet av personal som kan styra och programmera robotar och avancerade maskiner är stort. Detta är en Yh-utbildning i samarbete med MÖLK utbilding och Östsvenska Yrkeshögskolan.

CNC-teknikern behärskar en lång rad kunskapsområden och är en viktig resurs i industri- och teknikföretagens arbete. En skicklig CNC-tekniker arbetar självständigt med att underhålla och förbättra CNC-styrda system. Vidare har specialiserade kunskaper om bl.a. produktionsprocesser, kvalitetsstyrning och de olika metoder som tillämpas inom CNC-teknik (trä, metall och plast). Utbildningen leder till blått certifikat.

En stor del av utbildningstiden arbetar du ute på företag och lär dig praktiskt att programmera och produktionsplanera CNC-maskiner med ritningar och CAD/CAM som underlag.

Under utbildningen lär du dig bland annat att skapa och optimera CNC-program och programmera styrda maskiner för effektiv produktion. Du får också lära dig att arbeta med CAM-beredning och anpassa bearbetningsprogram till vald maskin. Du kommer även att lära dig att självständigt utföra operatörsarbete till rätt kvalitet samt planera och bereda produktion i CNC-maskiner.ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD