Gå till innehåll
Campus vimmerby logotyp

Säkra ditt företags framtida kompetens

CNC-robot med studenter i bakgrunden

För att YH-myndigheten ska godkänna att en utbildning startar behöver det lokala näringslivet bekräfta behovet och engagera sig under studietidens gång. En win-win-situation för dig som företagare där du kan vara med och forma dina framtida medarbetare!

När en YH-utbildning startar medverkar arbetslivet aktivt på flera vis under utbildningens gång. Ditt företag har möjlighet att bistå med representanter i utbildningens ledningsgrupp och på så vis forma utbildningen så att den passar era kompetensbehov, ni kan bidra med föreläsare, studiebesök hos er, medverkan i projekt eller med LIA-platser.

Rätt kompetens i rätt tid

Målet är att du som arbetsgivare ska få rätt kompetens i rätt tid, därför är alltid arbetslivet den främsta drivkraften bakom både vilka utbildningar som startar och hur de läggs upp. Även under utbildningens gång finns möjligheter att påverka utformningen. Se yrkeshögskolan som en plattform där du har chans att ta fram och rekrytera medarbetare med skräddarsydd, aktuell kompetens!

Så jobbar ledningsgruppen

Varje YH-utbildning har en ledningsgrupp. Majoriteten av personerna i gruppen ska vara representanter från arbetslivet i berörd bransch. Ledningsgruppen har flera uppgifter, så som att forma utbildningen så att den verkligen möter de efterfrågade behoven av kompetens, anta sökande till utbildningen och utfärda examens- och utbildningsbevis. Du har, som arbetslivsrepresentant, alltså en unik möjlighet att forma utbildningen så att den motsvarar dina krav som arbetsgivare.

Påverka utbildningsutbudet

Utbildningarna finns idag inom nästan alla branscher, men finns det inte någon som idag matchar just dina behov kan du antingen vara med och ansöka om att starta en ny utbildning eller påverka utbudet genom att bidra med insyn i din bransch framtida behov.


Vill du engagera dig i en YH-utbildning och därmed ditt eget företags framtid?
Kontaka Campus Vimmerby så berättar vi mer!