Gå till innehåll
Campus vimmerby logotyp

John Hultenius, produktionschef på Polyform: "Jag fick med mig verktyg som faktiskt gör skillnad"

Hallå där, John Hultenius, produktionschef på Polyform i Vimmerby!

Varför valde du att gå en kurs i värdeflödesanalys (VSM) via Campus Vimmerby?
Till att börja med så hade det mycket att göra med att möjligheten att gå den här kursen i Vimmerby presenterade sig. Det var väldigt fördelaktigt att slippa lägga tid på att resa, eftersom det var i en period då vi hade massor att göra. Innehållet i kursen lät både intressant och relevant för vårt företag.

Hur var kursen?
Den var väldigt bra och höll högre kvalitet än vad jag förväntat mig. Tomas Beno, som höll i kursen, var verkligen kunnig och kom hela tiden med bra utvecklingar på resonemang, praktiska exempel och aktuella kopplingar. Det gjorde det otroligt intressant.

Vad upplever du att kursen gett dig?
Det främsta är ett nytt tankemönster och förmågan att omsätta koncept till formler och siffror. Jag fick med mig verktyg som faktiskt gör skillnad när det kommer till värdeflödena i vårt företag, så jag kunde direkt omsätta det i verkligheten. Det var bra att man under kursen använde sitt eget företag att göra en fallstudie på, så kunskapen kom till nytta på en gång trots att vår verksamhet är lite speciell med små, unika serier och korta ledtider.

Skulle du rekommendera andra att gå kursen?
Ja, absolut. Det är så pass liten tidsinvestering och ingen ekonomisk investering i förhållande till kunskapsutvecklingen. Det var väldigt enkelt rent administrativt och bra uppstyrt.

Hur ser du på vikten av att vidareutbilda sig?
Det är lätt att gå runt med uppfattningen att allt fungerar, men blir man inte bättre så hamnar tillslut efter. Vidareutbildning är oerhört viktigt. Känner man att det är något som är svårt att ta sig tid till så är detta upplägg väldigt smidigt. Det är så ekonomiskt fördelaktigt, det krävs inte att man avsätter en längre tidsperiod i ett stycke för att studera och det du lär dig kan du direkt omsätta till handling i ditt företag. Det är svårslaget.