Gå till innehåll
Campus vimmerby logotyp

Ny yrkeshögskoleutbildning inom event och besöksnäring till Campus Vimmerby

Campus Vimmerby kommer till hösten, tillsammans med IHM Business School, starta upp en ny, tvåårig yrkeshögskoleutbildning till konceptutvecklare inom event och besöksnäring.
– Vi har hittat utbildningsformer som passar oss och vår lokala arbetsmarknad, säger campuschefen Mattias Nordqvist.

Det var under torsdagen som Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnade besked om vilka YH-utbildningar som beviljas studiestart hösten 2023. Äntligen gav år av gemensamt arbete inom regionen resultat, konstaterar Mattias Nordqvist.
– Det här var ett väldigt glädjande besked. Tillslut har vi fått gehör av myndigheten och vi kan nu erbjuda möjligheten att gå utbildningen i både Vimmerby och Kalmar, säger han.

Matchar lokala arbetsmarknadens behov
Beslutet innebär att Campus Vimmerby stärker sin roll när det gäller att kompetensförsörja regionen. Detta genom att erbjuda utbildningar som motsvarar den lokala arbetsmarknadens behov.
– YH-utbildningar passar oss väldigt bra eftersom de bedrivs i nära samverkan mellan studenter och arbetsgivare, där en stor del av utbildningen består av praktik. Genom att agera som en så kallad satellitort tillgängliggör vi högre utbildning på plats hos oss i Vimmerby.

Tre utbildningsstarter beviljade
Att ge kommuninvånarna möjlighet till högre studier som dessutom leder till jobb, utan att behöva flytta, är en av Campus Vimmerbys kärnfrågor, berättar Mattias Nordqvist.
– Vi är särskilt glada och stolta över att vårt långsiktiga, strategiska arbete tillsammans med externa utbildningsleverantörer nu ger resultat. Vi har hittat utbildningsformer som passar oss och vår lokala arbetsmarknad, där vi nu får möjlighet att erbjuda ett flertal utbildningsstarter med ett väl avvägt antal studieplatser som motsvarar företagens efterfrågan .

Kort om utbildningen

Konceptutvecklare Event & Besöksnäring ger den studerande kompetensen att ansvara för planering, genomförande och utvärdering av koncept- och produktutveckling för fysiska och digitala koncept. Efter utbildningen kan man också jobba med kvalificerade arbetsuppgifter inom försäljning, marknadsarbete och eventproduktion. Utöver goda kunskaper om besöksnäringen ger utbildningen kunskaper inom affärsutveckling, hållbar utveckling, projektledning, affärsekonomi samt utvecklar sinnet för affärsmannaskap.

Mer information om utbildningen och ansökan kommer snart!