Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Studie- och yrkesvägledning

Du som vuxen har möjlighet att få hjälp med studie- och yrkesvägledning hos oss på Vimmerby Lärcenter. Det gäller oavsett var du befinner dig i livet.

De flesta samtal tar vi digitalt. Många gånger underlättar det för personer som arbetar dagtid eller har små barn. Det går även att boka samtal på plats.

Skriv till SYV för att boka ett möte på det sätt som passar dig bäst: rebecka.fredriksson@utb.vimmerby.se

Det finns begränsad möjlighet att nå studie- och yrkesvägledaren via telefon eftersom tiden oftast är uppbokad med samtal och andra möten.

Hos studie- och yrkesvägledaren har du möjlighet att diskutera studier, yrkesval och framtidsfrågor vilket mål du än har. Frågor om alla skolformer är välkomna, vi gör vårt bästa för att besvara din fråga.

Målsättningen med vägledning är bland annat att ge dig ökad självinsikt, ökade kunskaper om vilka alternativ som finns och därmed bättre beslutsunderlag för ditt val.

Du får hjälp med:

  • Studie- och yrkesvägledning: att värdera dina alternativ, formulera dina mål osv
  • Vilken behörighet som krävs
  • Att hitta information kring utbildningar
  • Att hitta information om studiefinansiering

Längst in i Focushuset finns rektor, administratörer och studie- och yrkesvägledare. Fråga gärna i receptionen så hjälper de dig att hitta hit.

Studie- och yrkesvägledaren finns på plats måndag till torsdag.
Boka tid genom att maila: larcenter@utb.vimmerby.se

Vill du hitta information om olika yrken? Läs här!

Vem har rätt att studera här?

Du har rätt att studera på vuxenutbildningen om du är över 20 år och behöver bli behörig för att kunna söka till högskola, universitet och yrkeshögskola. Det innebär alltså att läsa mot en gymnasieexamen eller motsvarande, eller att t ex komplettera för att nå högre meritpoäng. Det finns även viss möjlighet att läsa kurser utöver det som krävs för behörighet.

Kontakt

Rebecka Fredriksson

Studie- och yrkesvägledare vuxenutbildningen
Vimmerby Lärcenter, Barn- och utbildningsförvaltningen

E-post: rebecka.fredriksson@utb.vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: