Restaurang och kök

Elever och lärare på restaurangskolan, med nybakta vetelängder.

Är du intresserad av att laga mat? Skulle du vilja bli kock? Vill du ha en utbildning som ofta ger jobb?

I Vimmerby finns möjlighet för vuxna att studera i samverkan med gymnasiets program Restaurang och livsmedel (RL).

Utbildningen heter Restaurang och kök och den är sökbar via bit.ly/larcenterwebbportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den läses på heltid, i upp till tre terminer, i Restaurangskolans lokaler (ovanpå Dressman, Cubus och Lindex).

Utbildningen är ett yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet, utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ska ge en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.

•        1200 poäng

•        Start 24 augusti 2020

•        Slut december 2021


Förkunskapskrav: Minst avslutad grundskola (svenska/svenska som andraspråk)

Dessa kurser ingår:

  • Hygien
  • Livsmedels- och näringskunskap
  • Branschkunskap restaurang och livsmedel
  • Matlagning 1, 2, 3, 4
  • Specialkoster
  • Servering 1
  • Service och bemötande

Mer information

InformationsbroschyrPDF (pdf, 262.3 kB)

Kontakt

Rebecka Fredriksson

Studie- och yrkesvägledare vuxenutbildningen
Vimmerby Lärcenter, Barn- och utbildningsförvaltningen
Telefon: 0492-76 94 02
E-post: rebecka.fredriksson@vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad: 2020-02-12