Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Publicerad: 2020-06-03 09:00

Senast ändrad: 2020-06-03 09:00

Digitalt föreläsningspaket om spelproblem bland barn och unga blir öppet för alla

I dag lanserar Campus Västervik i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar län ett föreläsningspaket om diagnosen Gaming disorder. Föreläsningen, som skulle ha ägt rum i en lokal för anmälda deltagare, släpps nu i stället i digital form och är tillgänglig för alla.

 Föreläsningen erbjuder ökade kunskaper om den relativt nya diagnosen, som innebär att spelande blir ett allvarligt problem. Den vänder sig framför allt till personer som arbetar med förebyggande arbete, tidiga insatser samt vård och behandling för barn och unga. I föreläsningspaketet ingår följande punkter:

  • Emma Sorbring, vetenskaplig ledare på Campus Västervik och professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Högskolan Väst, hälsar välkomna, beskriver sammanhanget och berättar möjligheterna till uppföljning framöver.

  • Jenny Rangmar, fil dr i psykologi, forskare på FoU i Väst, ger en kunskapsöversikt om svensk och vetenskaplig forskning om diagnosen, med fokus på barn och unga.

  • Sevtap Gurdal, lektor i psykologi vid Högskolan Väst, redovisar resultat från intervjuer med elevhälsa, socialtjänst och yrkesverksamma inom barn- och ungdomspsykiatrin angående problematiskt datorspelande.

  • Elin Fäldt, ANDTS samordnare Länsstyrelsen i Kalmar län, ger en lägesbild av spelproblematiken i Kalmar län.


Del av projektet Campus i Småland

Föreläsningspaketet är ett resultat av utvecklingsprojektet Campus i Småland 2030. I projektet arbetar Campus Hultsfred, Campus Vimmerby och Campus Västervik för ett större utbud av högre utbildning och forskning i norra Kalmar län.
Klara Björkum, forsknings- och utvecklingskoordinator, har koordinerat arbetet.

– Vi vill erbjuda ökade kunskaper om Gaming disorder och föra samman människor som på olika sätt arbetar med den här problematiken. Vi har sett att intresset är mycket stort, så även om vi inte kan erbjuda den mötesplats vi först hade tänkt vill vi ändå förmedla kunskapen som våra föreläsare besitter. I digital form kan kunskapen dessutom nå ut till många fler, säger Klara Björkum.
Hon hoppas kunna arrangera en uppföljande workshop i höst och uppmuntrar dem som tar del av föreläsningen att höra av sig till Campus Västervik med reflektioner och frågor.

Föreläsningspaketet ligger nu uppe på Campus Västerviks webbplats. Följ direktlänken under "Mer information" nedan.


Kontakt Campus Västervik:

Klara Björkum

Tfn: 0490 25 41 27

E-post: klara.bjorkum@vastervik.se

Mer information

Publicerad: 2020-06-03 09:00

Senast ändrad: 2020-06-03 09:00