
Grundläggande kockutbildning
Är du intresserad av att laga mat? Skulle du vilja bli kock? Vill du ha en utbildning som ger jobb? I Vimmerby finns möjlighet för vuxna att studera i samverkan med gymnasiets program Restaurang och livsmedel (RL).
Start/Slut: 25 augusti 2025 – 29 maj 2026.
Studieort: Vimmerby
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%, 1 år.
Studieuppehåll: Jul
Förkunskaper: Svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå (åk 9), matematik på grundläggande nivå/grundskolenivå.
Ansökan: Öppen 1 april - 11 maj. Ansök här och se ingående kurser
Utbildningen läses på heltid i Restaurangskolans lokaler (ovanpå Dressman, Cubus och Lindex).
Utbildningen är ett yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet, utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ska ge en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.
Ämnen i utbildningen
- Hygien
- Livsmedels- och näringskunskap
- Branschkunskap restaurang och livsmedel
- Matlagning
- Servering
- Service och bemötande
Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Vimmerby Lärcenter, Hultsfred Lärcenter och Komvux Västervik.