Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Ungdomsinflytande i Vimmerby kommun

Ungdomar står på rad bredvid en tv. På tvn visas utbildningsministern genom ett digitalt möte.

Digitalt möte med Anna Ekström

Unga kommunutvecklare har i sin feriepraktik fått vara med och utveckla ungdomsinflytande i Vimmerby kommun. Dem har intervjuat barn och unga samt fått vara delaktiga i ung i Vimmerby.

Vi har arbetat med ungdomsinflytande då vi har till exempel intervjuat barn om lek och badplatser. Då hade de inflytande då deras tankar spelade roll och kommer troligtvis ändra saker i kommunen. Vi har också pratat om en app där vi ungdomar kan svara och ge lösningar till kommunens frågor, på det sättet så kan vi lättare påverka. Appen kommer också vara lätt att använda och den kommer att marknadsföras genom sociala medier och skolan. Vi tittade också igenom luppen, då vi lättare kan se vad som behövs ändras och varför. Det är bara ungdomar som svarar på luppens frågor. Så man får deras tankar om hur det är, och vad som man kanske kan satsa på då det kan vara ett problem. Hela vårt arbete bygger på ungdoms inflytande då vi är unga kommunutvecklare. Alltså att vi får ge våra och era åsikter till kommunen och förhoppningsvis förbättra den.

Vi har också haft ett digitalt möte med utbildningsministern Anna Ekström. Oskarshamn, Hultsfred och pressen var också där. Vi pratade mycket om hur hon vill ha det jämlikt i skolan och satsa mer på fattigare skolor. Vi pratade också om vad man ska satsa på och hur hon blev utbildningsminister. Det var väldigt intressant att höra vad utbildningsministern tänker om skolan.

Kontakt

Camilla Karlsson

Fritidsledare, samordnare
Fabriken, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 94 20
E-post: camilla.karlsson@vimmerby.se

Moa Eskilsson (vikarie)

Ungdomspedagog, ANDT-samordnare
Utvecklingsavdelningen, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 94 53
E-post: anja.persson@vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad: