Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Vi testar besöksmål i Vimmerby kommun

Ett av uppdragen som vi Unga kommunutvecklarna jobbar med är att testa på olika besöksmål i Vimmerby kommun. Syftet är att uppmärksamma ungdomar, i och utanför kommunen, om vad som finns att göra här.

7 juli - Norra Kvills nationalpark

Idag har vi unga kommunutvecklare besökt Norra kvills nationalpark. Först vandra vi den Stora Idgölenrundan som är ca 2,5 km lång. Vi tyckte det var en väldigt fin omgivning. Största delen av vandringen var på skogsstig men det fanns plankor där det fanns sankmark och rep vid branta backar.

När va hade gått den kortaste rundan vandra vi upp till Idhöjden via en lite kortare del av lilla Idgölenrundan. Utsikten vid Idhöjden var fantastisk. Det gick väldigt bra att gå rundan och vägvisningen var tydlig och lätt att förstå. Vi tyckte inte att den var för jobbig. Vi ger Norra Kvills nationalpark 8 av 10 stjärnor.

6 juli - Virum Älgpark

Idag besökte vi unga kommunutvecklare Virum älgpark. Omgivningen var väldigt fin och välskött. När vi satt i vagnarna fick vi en guide som berättade lite om vad älgarna hette och lite om deras personlighet, han berättade även lite om hjortarna.

Det kändes bra att vara bland älgarna eftersom vi fick tydliga instruktioner vad som skulle hända och hur vi skulle bete oss. Det var lite läskigt men även roligt eftersom det är något inte många upplever. Vi fick äpple, potatis och löv för att mata älgarna vilket vi tyckte var kul även om man fick mycket dräggel på sig.

Vi ger Virum älpark 9 utav 10 stjärnor. Det var en väldigt rolig och spännande upplevelse för oss.

Två bilder på en älg.

5 juli - Vattenfallet i Gullringen

Idag besökte vi unga kommunutvecklare Vattenfallet i Gullringen, vi gick även en del av naturrundan som börjar vid vattenfallet. Vi tyckte om utsikten över vattenfallet man fick från bron. Vi tyckte det var lite svårt att gå naturrundan eftersom den var rätt brant och hal p.g.a lös mark på vissa ställen. Att gå rundan var rätt avkopplande, det var ingen nedsmutsning där. Vi tyckte det var bra att man kunde bestämma om man ville gå hela rundan eller bara en del av den. Det var lite jobbigt eftersom det var väldigt många myggor i skogen. Vi ger vattenfallet och naturrundan 6 av 10 stjärnor.

Fyra bilder. 2 bilder på vattenfallet i Gullringen med omgivande grönska. En bild på ungdomar som går på en väg och en bild på grönskan

2 juli - Eriksgården

Idag besökte vi Eriksgården som ligger en bit utanför Vimmerby. Där fick vi träffa på två Ardennerhästar (mamma och föl). Hon började med en introduktion där Annelie berättade lite om gården och hästarna. Vi skulle få åka häst och vagn, innan vi skulle åka fick vi hjälpa till lite med att fixa hästarna. Det var ett väldigt fint ställe och omgivningen blev bara finare när vi åkte en bit med häst och vagn. Vi fick träffa på några av de sju hästarna som fanns på gården, det fanns höns, kaniner och en hund som alltid var med.

På gården erbjuds olika aktiviteter och kurser som Annelie tar en avgift för. Dessa är åka häst och vagn, kurser i att arbeta med häst och gammaldags lantbruk.

Det bästa med dagen var att få vara så nära hästarna även om det var lite läskigt i början. Vi tyckte också det var häftigt att åka häst och vagn. Vi ger Eriksgården 8,5 av 10 stjärnor, jämfört med vanliga aktiviteter var det väldigt annorlunda men väldigt intressant och häftigt.

4 bilder i en fyrkant. Bilderna visar ungdomar som åker hövagn, en kvinna som håller i en ardennerhäst och ser glad ut och en bild på ett föl

1 juli - Torget Vimmerby

Unga kommunutvecklare var idag på torget i Vimmerby. Först gick vi en tipspromend som biblioteket anordnde. Tipspromenaden handlade om Pippi Långstrump och var lagom lång och ganska lätt. Utöver tipspromenaden har vi kollat runt på torget. Det finns många fina butiker och fikaställen. Det fanns också ett pingisbord och en stor schackplan som finns där för alla att använda. Det fanns även en fin stor båt, vilken riktar sig mer åt de yngre barn. Torget var allmänt fint och det fanns många olika saker att göra där. Vi ger 7 av 10 stjärnor.

30 juni - Brantestads naturrunda

Unga kommunutvecklare besökte och gått en större del av Brantestads Naturrunda. Vi hade ganska otur med vädret och därmed fick vi inte bästa upplevelse.Det regnade inte så mycket i början och då var det lungt ocxh fint att gå genom skogen. Den delen av sträckan vi gick hade inte för branta uppförsbackar och var därför rätt lätt att gå för oss. Omgivningen var väldigt fint trots regnet.Vi rekomenderar att ha passande kläder och passande skor. Vi ger Brantestads Naturrunda 5,5 av 10 stjärnor

29 juni - Vimmerby Adventure park

Idag var unga kommunutvecklare på Vimmerby Adventure Park där vi testa på att klättra några av deras många banor. Vi tyckte det var väldigt roligt, spännande och lite läskigt. Säkerheten var väldigt bra, vi fick säkerhets selar hjälm och hårnät. Stället var väldigt fint och utsikten var fantastisk från klätterbanorna. Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam och de fanns alltid där och höll koll på alla besökare. Vi rekommenderar att alltid ta det lungt och andas när man klättrar för att få den bästa upplevelsen. Vi ger Vimmerby Adventure Park 9 av 10 stjärnor.

4 bilder från Vimmerby Adventure Park

28 juni - Padelbanan vid Storebro IF

Idag har vi Unga kommunutvecklare testat på padel. Vi spelade på en bana utomhus, den var i bäldigt bra skick. Det fanns tillräckligt med racket och bollar, även redskapen var välskötta. Vid banan fanns tydliga regler. När vi väl fick flyt i spelet så var det roligt. Omgivningen var också fin. Något som vi hade behövt när vi spelade var lite skugga eftersom solen sken väldigt starkt och gjorde att det blev väldit varmt. Vi ger stället 8,5 av 10 stjärnor.

Fyra ungdomar spelar padel

24 juni - Vimmerby camping

Idag har vi unga kommunutvecklare besökt Vimmerby camping och testat på två av deras många olika aktiviteter som de erbjuder.

Vi ger Vimmerby Camping 7 av 10 stjärnor men 8 av 10 om det varit finare väder. Det var rent och välskött och allmänt fin miljö. En av båtarna var lite skräpig från några som hade hyrt den innan oss. Vi skulle rekommendera att det sätts upp någon form av påminnelse om att de som hyrt båten själva ska ta hand om skräpet. Trampbåtarna gnisslade lite men de försvann efter ett tag. Annars var det inga problem med båtarna, det fanns många platser att sitta på och man kunde låna flytvästar om man vill ha.

Det var väldigt kreativa och välskötta minigolbanor, det fanns olika stora golfklubbor som funkar bra för både barn och vuxna. Det funkar bra att spela eftersom banorna var rena och allt funkade bra.

Ungdomar på Vimmerby camping

Vimmerby Camping

Kontakt

Camilla Karlsson

Fritidsledare, samordnare
Fabriken, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 94 20
E-post: camilla.karlsson@vimmerby.se

Anja Persson

Ungdoms- och ANDTS-samordnare
Utvecklingsavdelningen, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 94 53
E-post: anja.persson@vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: