Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Nationaldagstal 2020 av Jacob Käll

Då det traditionella nationaldagsfirandet i Vimmerby kommun är inställt så kan du här se tal av och med Vimmerby kommuns kommunalråd Jacob Käll.

I år var tanken att Vimmerby kommuns nationaldagsfirande skulle gå på turné och att det skulle vara i Frödinge. I och med den situation som vi och övriga världen befinner sig i så blev det inte möjligt.

Vimmerby kommun har valt att spela in kommunalråd Jacob Käll (C) när han framför sitt nationaldagstal. Introduktion görs av Patric Engqvist från kommunen näringslivsenhet.

Vi önskar er alla en fin nationaldag.

Nedan kan du läsa det nationaldagstal som Jacob Käll framför i inspelningen.

Nationaldagstal av Jacob Käll

"Idag är det den 6 juni, alldeles i början på en sommar vi har framför oss och Sveriges nationaldag. Låt oss njuta av det.

Trots att vi nu är inne en alldeles speciell tid med en coronapandemi.

Som kostar liv, många som har förlorat jobben och många som saknar kontakt med sina nära och kära.

Jag känner mig ändå trygg i hur pandemin hanteras i vår kommun. En hantering med åtgärder som bygger mycket på att vi som individer och vi som kommun tar stort eget ansvar och på att vi har tillit till varandra.

Det är så att när man mäter hur vi upplever tillit till varandra och till myndigheter ligger vi i Sverige mycket högt i sådana mätningar och är något vi kan vara stolta över. Hög tillit gör det enklare att bygga positiv samhällsutveckling.

Det ska vi ta tillvara på för det är inte bara coronan vi har som utmaning . Det finns andra utmaningar framöver som vi både måste och kan hantera. Dem menar jag, och andra med mig, att det gör vi bäst om vi i kommunen jobbar brett tillsammans med andra för att finna nya lösningar.

Trots de negativa konsekvenserna vi ser av coronan kan vi samtidigt se en del goda saker komma ur denna kris. Bland annat ökad samverkan mellan det offentliga och förenings- och näringsliv. Där vi nu jobbar under mottot Vimmerby Tillsammans.

Kan vi vara stolta över vårt Sverige och vår kommun? Ja, det tycker jag absolut.

Även om det finns stora utmaningar och sådant som kan bli bättre. Nu tänker jag att det viktiga är att hålla ut i dessa coronatider.

Nu har vi en sommar framför oss som också kommer att innebära en större rörlighet i landet. Så fortfarande gäller det att arbeta för att minska smittspridning. Så jag säger håll i, håll avstånd och ta eget ansvar!

Men naturligtvis vill jag önska alla en fin sommar och en bra nationaldag! "

Kontakt

Vimmerby kommun

Telefon: växel 0492-76 90 00
Fax: 0492-132 36
E-post: kommun@vimmerby.se
Besöksadress: Stångågatan 28, 598 81 Vimmerby

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: