Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Dans

Dansuppvisning på Kulturskolan

Kulturskolans dansundervisning syftar till att utveckla förmågan att uttrycka, behärska och kontrollera din kropp.

Varje termin har vi olika uppvisningar och projekt för att ge eleven chans att bygga en starkare självkänsla. Nedan kan du läsa lite information om de olika danskurserna som vi erbjuder här på Kulturskolan.

Barndans, 5-7 år
I denna kurs arbetar vi med alla grundmotoriska rörelser på ett lekfullt sätt. Vi använder dansen som uttryck och eleverna kommer att få testa inslag av alla de tre stilar vi sedan erbjuder när de fyllt 8 år. Här fokuserar vi på rytm, takt, kreativitet, lekfullhet, fysik och kontroll för att ge alla rätt förutsättningar inför fortsatt dansande.

Streetjazz, 8 år – uppåt
I denna kurs blandar vi stilarna jazz och street för att eleverna ska få så bred kunskap som möjligt inom dans. Vi fokuserar på dansteknik, styrka, eget skapande och inlärning av koreografi. Med dansen som verktyg vill vi att eleverna ska få blomstra som individer och att våga ta plats. Glädje, energi och trygghet är det som genomsyrar våra lektioner.

Balett, 8 år – uppåt
I denna kurs får eleverna utveckla sina kunskaper inom balett. Det är en lugn och graciös dansstil med fokus på dansteknik, styrka och uttryck. En balettlektion följer ofta samma struktur, med viss variation beroende på ålder och erfarenhet. I de yngre grupperna använder vi oss av ett mer lekfullt sätt att närma oss baletten. Baletten är ett väldigt bra komplement till övriga dansstilar då eleverna ges möjlighet att i lugn och ro få förståelse för hur kroppen fungerar.

Stepp, 14 år – uppåt
I denna kurs får eleverna utveckla sina kunskaper inom stepp. Det är en snabb och rytmisk dansstil där man använder sig av speciella steppskor (finns att låna på plats).

Preparand 1 & 2, årskurs 7-9
Denna kurs erbjuder två lektionstillfällen till priset av en. Detta är för att vi vill uppmuntra och möjliggöra en satsning på dans för våra högstadieungdomar. Vilka stilar som erbjuds varierar beroende på vilka lärare som undervisar, men vanligtvis är det jazzdans, streetdans eller balett. Här får eleverna arbeta med att utveckla sin dansteknik, repetera koreografier, eget skapande samt arbeta med att stärka sin självkänsla och sitt självförtroende. Glädje, hård träning och energi är i fokus under dessa lektioner.

Dans för vuxna, Fr. 20-100 år
Denna kurs fokuserar på glädje och energi, att tillsammans med andra likasinnade få dansa loss i 60 minuter. Dansstilarna varierar mellan jazzdans, show, afrodans och streetdans. Inga förkunskaper krävs, utan denna kurs passar alla. Även den som dansat lite eller inte alls. Skratt, svett och dans i perfekt kombination!

Dans för vuxna fortsättning, Fr.20-100 år
Denna kurs är en fortsättningskurs för vuxna som känner att de vill få lite mer utmaning och utveckla sin dansteknik. Här fokuserar vi på dansteknik och koreografi med blandade stilar beroende på vad gruppen önskar, till exempel jazzdans, street och nutida. Skratt, svett och dans i perfekt kombination!

Mer information

Kontakt

Jennie Leander Lilja

Danspedagog, Enhetschef Kulturskolan
Utvecklingsavdelningen, kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 98 40
E-post: jennie.leander.lilja@utb.vimmerby.se

Kajsa Lundahl

Danspedagog
Kulturskolan, Utvecklingsavdelningen
Telefon: 0492-76 98 43
E-post: kajsa.lundahl@utb.vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: