Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Skriv din stund på jorden!

Vi söker nyskrivna, kortare texter av dig som är mellan 15 och 19 år och har anknytning till Kalmar län. Hela eller delar av din berättelse kan bli del i en bok.

Det kan vara en tanke, en dikt, en låt eller om ett pass på gymmet. Om en flaska på gatan, ljudet av hovar mot stallgången, av skratt som ekar i natten. Eller gråt en tidig morgon. Du kan berätta om dagen när allt blev som du hoppats. Eller inte. Om rädslor eller kärlek. Om klimatet. Om en ny gitarr. Eller en gammal. Om körkort eller ett sommarjobb. Eller längtan efter ett studentflak. Den kan vara känslan efter tävlingen ni vann. Eller förlorade. Om din vilsna avatar, en tatuering, en dröm. Om mod. Om bruten vänskap. Eller evig. Om flykten. Hemkomsten. Det kan vara ord som rymmer det allra minsta eller det allra största. Tillsammans med många andras kan din berättelse bli en bok om länet.

När du berättar för andra blir du del i något större. När många berättar tillsammans blir vi en jättes fotspår, ett avtryck i tiden, på den jord vi delar. Så, skriv din stund på jorden. För just här och just nu ryms allt – och din berättelse har en plats.

Vi läser alla texter med omsorg och öppen blick. Oavsett om du aldrig har skrivit tidigare, är osäker på stavning eller tänker på ett annat språk än svenska. Hela eller delar av din berättelse kan bli del i en bok. 

Välkommen att mejla (max fyra A4-sidor) till oss senast den 15 augusti!

Regionförfattare 2021:

ami.andersson@vimmerby.se

anna.winberg-saaf@vimmerby.se

Kontakt

Ami Andersson

Regionförfattare
Administrativa avdelningen, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 90 00
E-post: ami.andersson@vimmerby.se

Anna Winberg Sääf

Regionförfattare
Administrativa avdelningen, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 90 00
E-post: anna.winberg-saaf@vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: