Toppbild

I fälten visa från- och visa till datum anges dag/månad. En julbild kan exempelvis anges med 1/11 som fråndatum och 10/1 som tilldatum.

Om flera bilder är aktiva är det den som ligger överst som kommer visas. Så om man har en bild som bara ska visas den del av året lägger man den sidan högst upp i mappen och en annan sida med en standardbild under säsongssidan och låter det stå 1/1 och 31/12 som datum.

I fältet Toppbildens text anges den text/länk som ska visas i toppbilden. Ska ingen popup visas lämnas detta fält blankt.

I fältet toppbild anges den bild som ska visas som toppbild. Bilden kommer automatiskt göras mindre. 1900 x 560 px är lagom storlek på bild för hemsidans startsida. På genomgångssidor är lagom storlek 1900 x 366 px.

I fältet Toppbild position anges hur bilden ska beskäras. Den första siffran anger vänster höger. Exempelvis 10% betyder att 10% beskärning ska ske till vänster och 90% till höger. Den sista procentsiffran anger beskärning på höjden där 10% betyder 10% beskärning upptill och 90% nedtill. Om motivet på bilden exempelvis finns uppe till vänster kan man skriva 0% 0% vilket innebär att beskärning vara kommer sked till höger och nedtill.

Om en film ska visas istället för en bild så finns det en metainställning där du kan välja en film från filmarkivet. Filmen bör vara i mp4-format med H264-kodning.

1/1

31/12

Läs mer om: Sevedstorp/Bullerbyn

50% 40%

Innehåll i popup

Bullerbyn

De tre små gårdarna i Sevedstorp var förebilden i Astrid Lindgrens böcker om Bullerbyn. Här växte Astrid Lindgrens far, Samuel August upp och här spelade man in filmerna om Bullerbyn 1986-87 under ledning av Lasse Hallström.

Under sommaren lever byn upp, det finns lite olika djur, man kan hoppa i höet och i en av ladugårdarna finns Café Sörgården där man serverar våfflor, ostkaka, smörgåsar, glass mm. I caféet finns en liten butik med souvenirer, hantverk och barnkläder.

Nossen - Vimmerby kommun