Håll Vimmerby kommun rent - OBS! UPPDATERING 2020-03-18

Vi håller Vimmerby rent

Information angående ändringar av
materialbeställningar på grund av
Covid-19:
Skräpplockardagarna har pausat möjligheten att göra nya beställningar av material från och med 17 mars  med hänsyn till det rådande läget.
Frågor kring materialbeställningar hänvisas till epost spd@hsr.se

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om Skräpplockardagarnas förhållningssätt vad gäller Coronoviruset

Varje vår deltar Vimmerby kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Från 2020 har kampanjen bytt namn till Skräpplockardagarna.
Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.
2019 deltog 690 947 hjältar runt om i landet!

Logga - Vi håller Vimmerby rent

Anmälan på www.hsr.se/vihallerrent länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteröppnar 31 januari och stänger 15 maj 2020.

Det går fortfarande att anmäla sig till kampjanen och plocka skräp med egna påsar. Varje enskild förskola och skola bestämmer själva om de vill genomföra sin planerade skräpplockning eller inte.

 


Vi uppmuntrar till att använda handskar och att vara noga med handhygienen.

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningscentralen eller ta kontakt med driftpersonal på Gatukontoret.

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Kontakt

Jonas Johansson

Arbetsledare, driftenheten
Gatukontoret, Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 98 82
E-post: jonas.johansson@vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad: 2020-03-19