Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Våra dagliga verksamheter

Cafeterian

Cafeterian på Stadshuset i Vimmerby drivs som daglig verksamhet.

Servicegruppen

Deltagarna arbetar mycket utomhus med arbetsuppgifter som att klippa gräs, skotta snö, trädgårdsarbete och flyttarbeten inom kommunen.

Ekbacken

Ekbacken har ett eget snickeri. Utöver detta har man, liksom servicegruppen, olika arbetsuppgifter utomhus. Ibland hjälper Ekbacken andra företag. Ekbacken har också praktikplatser på företag.

Kvarnängen

Här utför deltagarna olika former av hantverk som att dreja, gjuta betong, stöpa ljus, sy, virka eller färga tyg. Kvarnängen hjälper också andra verksamheter med tvätt och med att stryka. Några deltagare har praktikplatser utanför Kvarnängen och behöver stöttning med detta.

Lundgatan

Här syr deltagare exempelvis vetekuddar, förkläden och grytlappar medan andra föredrar att måla fågelholkar och andra träalster. I lokalerna finns två sinnesrum och ett massagerum.

Träffpunkten

Träffpunkten riktar sig till personer med förvärvade hjärnskador. Dagsformen påverkar vad de olika personerna klarar av att göra under dagen. Fasta rutiner och ett eget schema är ett viktigt stöd. Jobba med dator, göra konstverk, sy, köksarbete, tvätt och sopsortering är exempel på vad deltagarna gör. Det finns också möjlighet att få slappna av med massage. Träffpunkten hjälper också ett företag med arbetsuppgifter.

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: