Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Våra dagliga verksamheter

Cafeterian

Cafeterian på Stadshuset i Vimmerby drivs av daglig verksamhet. Det innebär arbete med allt från att beställa varor, duka fram och ta betalt till att diska och baka. Däremellan passar vi på att sy, pyssla eller spela spel. Cafeterian har en egen odling på innergården och skörden används i caféet.

Ekbacken

Ekbacken har ett eget snickeri. Utöver detta har man, liksom servicegruppen, olika arbetsuppgifter utomhus. Ibland hjälper Ekbacken andra företag. Ekbacken har också praktikplatser på företag. Ibland behövs ett avbrott i vardagen, då åker hela gänget på utflykt ihop.

Kvarnängen

Kvarnängen passar personer med konstnärliga intressen. Det kan handla om allt från att dreja i lera, gjuta i betong, stöpa ljus till att sy, virka eller färga tyg. Kvarnängen gör också gemensamma alster som tavlor på beställning. Att laga mat och baka tillsammans är också populärt. Vi hjälper också andra verksamheter med tvätt och med att stryka. Det är viktigt att röra på sig och vi är ute och går tillsammans och ska också börja med gympa. Några har praktikplatser utanför Kvarnängen och behöver stöttning med detta.

Lundgatan

På Lundgatan syr en del deltagare exempelvis vetekuddar, förkläden och grytlappar. Andra föredrar att måla fågelholkar och andra träalster. På fredagar är det bakning till det egna fredagsmyset som gällerutevistelse som promenader och att sköta vår trädgård och att sjunga tillsammans är andra aktiviteter. I lokalerna finns två sinnesrum och ett massagerum. Vi har tillgång till bil för utflykter.

Träffpunkten

Träffpunkten är en daglig verksamhet för personer med förvärvade hjärnskador. Dagsformen påverkar vad de olika personerna klarar av att göra under dagen. Fasta rutiner och ett eget schema är ett viktigt stöd. Högläsning, jobba med dator, göra konstverk, sy, göra sysslor i köket, tvätta, städa eller sortera sopor är exempel på vad deltagarna gör. Det finns också möjlighet att få slappna av med massage. Träffpunkten hjälper också ett företag med arbetsuppgifter.

Servicegruppen

Servicegruppen är till nytta för andra verksamheter i kommunen. Deltagarna arbetar mycket utomhus med arbetsuppgifter som att klippa gräs, skotta snö, trädgårdsarbete och flyttarbeten inom kommunen.

Sidan senaste uppdaterad: 2019-06-25