Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Senast ändrad:

Sista chansen att söka utbildningen till CNC-tekniker!

Vill du plugga i Vimmerby? I höst är det sista intaget på utbildningen i CNC-teknik, men behovet av personal med den kompetensen är fortsatt stort hos regionens företag. Utbildningen är öppen för sen ansökan.

Campus Vimmerby erbjuder YH-utbildningen till CNC-tekniker i samarbete med MÖLK utbilding och Östsvenska Yrkeshögskolan.

Behovet av personal som kan styra och programmera robotar och avancerade maskiner är stort. Utbildningen ger en god kompetens som efterfrågas av regionens tillverkande företag.

En stor del av utbildningstiden arbetar du ute på företag och lär dig praktiskt att programmera och produktionsplanera CNC-maskiner med ritningar och CAD/CAM som underlag. Utbildningen leder till en nivå motsvarande blått certifikat.

Utbildningen är 400 YH-poäng vilket motsvarar 2 års studier.

Läs intervjuer med två av våra tidigare studerande:

https://www.vimmerby.se/campusvimmerby/magasincampus/halladarpatrikbromsblivandecnctekniker.4.269b989517934ecd275499fb.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://www.vimmerby.se/campusvimmerby/magasincampus/halladarsehamsolimanblivandecnctekniker.4.269b989517934ecd27549cee.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om utbildningen finns på Campus Vimmerbys hemsida.

Kontakt

Campus Vimmerby

Barn- och utbildningsförvaltningen
E-post: campus@vimmerby.se
Besöksadress:Lögstadsgatan 5, 598 39 Vimmerby

Publicerad:

Senast ändrad: