Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Nyheter

Publicerad:

Senast ändrad:

Fortsatt högt NKI för Vimmerby kommun i Öppna Jämförelser Företagsklimat

I SKR:s Öppna Jämförelser Företagsklimat får Vimmerby kommun ett högt NKI (nöjd-kund-index) på 74. Inom myndighetsområdet brandskydd får de högst NKI i hela Sverige och en fin förstaplats i rankningen. Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning förbättrar sitt NKI för tredje året i rad och får ett högt NKI på 75.

I Öppna Jämförelser Företagsklimat sammanställer Sveriges Kommuner och Regioner företagens resultat från servicemätningen Insikt. I Insikt får ett urval av alla som haft ett ärende inom myndighetsområdena brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll eller serveringstillstånd bedöma kommunens service.

Med sitt NKI på 74 hamnar Vimmerby kommun på plats 94 av de 181 kommuner som fått ett NKI i undersökningen. Kommunens NKI motsvarar ett högt betyg men är något sämre jämfört med förra året då de fick 75.

Inom myndighetsområdet brandskydd förbättrar kommunen sitt NKI markant och får ett mycket högt NKI på 91. Det är dessutom det högsta NKI-värdet i hela Sverige vilket ger kommunen en förstaplats i rankningen för området. Inom serveringstillstånd och markupplåtelse har det kommit in för få svar för att kommunen ska komma med i rankningen inom respektive område.

– Det är såklart väldigt roligt att Vimmerby toppar området brandskydd. Vi har legat högt i många år men att rankas som bäst i Sverige är naturligtvis ett fantastiskt kvitto till vår räddningstjänst. Både den politiska ledningen och förvaltningsledningen följer resultatet från Insikt då den ger oss en indikation på kommunens utvecklingsarbete. Vi ser att vi fortsättningsvis ligger på ungefär samma resultat som tidigare vilket är positivt eftersom pandemin har försvårat vårt arbete. Samtidigt ser vi att svarsfrekvensen är väldigt låg och det behöver vi ta med oss i analysen, säger kommundirektör Carolina Leijonram.

Mycket högt NKI för livsmedelskontrollen

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning får bra betyg från företagen. De får ett totalt NKI på 75 vilket motsvarar ett högt betyg och de förbättrar därmed sitt totala NKI för tredje året i rad.

– Vårt totala NKI är bättre än genomsnittet i Sverige och vi får även bättre NKI än genomsnittet inom respektive myndighetsområde som vi ansvarar för, säger Anders Helgée, miljö- och byggnadschef.

Förvaltningen ansvarar för myndighetsområdena bygglov, livsmedelskontroll samt miljö- och hälsoskydd. Inom livsmedelskontroll förbättrar de sitt NKI till 82. Det motsvarar ett mycket högt betyg och ger förvaltningen en förstaplats i rankningen för området bland de gemensamma förvaltningar och förbund som deltagit i undersökningen.

De förbättrar även sitt NKI inom miljö- och hälsoskydd till 73 vilket motsvarar ett högt betyg. Inom bygglov får de ett NKI på 68. Det är samma NKI som förra året och motsvarar ett godkänt betyg.

– Det är ett bra resultat som vi är nöjda med. Vi siktar på att fortsätta hålla den här höga nivån och förbättra vår service ytterligare. Därför hoppas vi att de som har ett ärende hos oss fortsätter att ge oss feedback genom att delta i Insikt, säger Anders Helgée, miljö- och byggnadschef.

Kontakt

Vimmerby kommun

Telefon: växel 0492-76 90 00
Fax: 0492-76 90 98
E-post: kommun@vimmerby.se
Besöksadress: Stångågatan 28, 598 81 Vimmerby

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Publicerad:

Senast ändrad: