Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Nyheter

Publicerad:

Senast ändrad:

Fördröjt provsvar för Nossen på grund av ett
labbtekniskt missöde

Sjö

Det har skett ett labbtekniskt missöde hos det externa laboratoriet, som anlitas för vattenanalyser, vid hanteringen av det vattenprov som togs 1 augusti. Provsvaret förväntades komma i slutet av den här veckan. Nu har ett nytt prov tagits och resultatet beräknas komma under helgen.

Efter att vattnet i Nossen visade sig vara otjänligt har det varit en avrådan om bad sedan i måndags. Ett nytt prov togs måndagen den 1 augusti och provsvaret förväntades komma i slutet av den här veckan. På grund av ett labbtekniskt missöde krävs ett nytt prov.

Nytt prov har tagits idag, torsdag 4 augusti, och provsvaret beräknas komma under helgen. När kommunen får provsvaret kommer campingen kontaktas och allmänheten meddelas.

Laboratoriet beklagar det inträffade och har upprättat en incidentrapport.

Varje sommar tar kommunen prover på badvattnet vid några badplatser i kommunen för att kontrollera halten av bakterier. Provet för Nossen som togs den 28 juli visade att vattnet var otjänligt. Det betyder att vattnet har för höga bakteriehalter och därför avråds från bad i sjön. Bad sker på egen risk och avrådan gäller till dess att ett nytt prov visar att vattnet är tjänligt.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Mellan den 23/6 – 5/8 har vi endast telefontid mellan 10:00 – 12:00

Publicerad:

Senast ändrad: