Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Nyheter

Publicerad:

Senast ändrad:

Avrådan från att bada vid Nossenbaden

sjö

Vi avråder från att bada vid Nossenbaden, Vimmerby. Ett förhandsbesked av resultatet från den senaste provtagningen visar att vattnet vid Nossenbaden är otjänligt, vilket betyder att det har för höga bakteriehalter. Bad sker på egen risk.

Varje sommar tar kommunen prover på badvattnet vid några badplatser i kommunen för att kontrollera halten av bakterier. Den senaste provtagningen gjordes torsdag 28 juli.

Ett förhandsbesked av provsvaren visar att vattnet vid Nossenbaden är otjänligt. Det betyder att vattnet har för höga bakteriehalter och därför avråder vi från att bada vid Nossenbaden. Avrådan gäller till dess att ett nytt prov visar att vattnet är tjänligt. Bad sker på egen risk.

Information om avrådan kommer att finnas vid badplatsen. Vi kommer att ta ett nytt prov idag, måndag 1 augusti, för att se om vattnets kvalitet har förändrats. Vi återkommer med information när vi har fått resultatet.

Övriga resultat från provtagningen kommer tisdag 2 augusti.

Mer information finns på ”Badplatsen”
Resultat från alla badvattenprovningar i hela Sverige finns samlat på Havs- och vattenmyndighetens webbsida – ”Badplatsen”. Här kan du ta reda på badvattnets kvalitet i den sjö som du har tänkt bada i men även få information om vattentemperatur och algblomning.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Mellan den 23/6 – 5/8 har vi endast telefontid mellan 10:00 – 12:00

Publicerad:

Senast ändrad: