Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Årets ALMA-pristagare Bart Moeyaert besökte Astrid Lindgrens skola

Pressbild, fotograf: Stefan Tell

I programmet för mottagaren av världens största barn- och ungdomslitteraturpris ingår ett besök på Astrid Lindgrens skola.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) delas ut årligen. Prissumman är fem miljoner svenska kronor, vilket gör det till världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris.

Under förmiddagen mottogs pristagaren av eleverna på Astrid Lindgrens skola. Han blev intervjuad av två klasser från högstadiet och i idrottshallen bjöd elever från förskoleklass-åk 6 på fina uppträdanden med Astrid-sånger, diktläsning, dans samt en presentation över Vimmerby. Det hölls även en avslutande frågestund och samtal med elever från åk 5.

Bart Moeyaert är en belgisk författare bosatt i Antwerpen. Han debuterade som 19-åring och har skrivit drygt 50 titlar, alltifrån bilderböcker och ungdomsböcker till poesi, dramatik, sångtexter, TV-manus och essäer. Hans böcker är prisbelönta och finns översatta till mer än 15 språk. I hans böcker tas existentiella ämnen upp på ett realistiskt, poetiskt och tankeväckande sätt.

Litteraturpriset överlämnas vid en ceremoni på Stockholms Konserthus den 27 maj 2019.

Skolans presentatörer Anna Huiskes och Eskil Älvehag tillsammans med pristagaren Bart Moeyaert. Fotograf: Maria Wagenius